Angajatii de la Judetean l-au luat la capace pe chirurgul Dan Oprea

Angajatii de la Judetean l-au luat la capace pe chirurgul Dan Oprea

SCRISOARE DESCHISA - Domnule doctor Oprea, oprește-te!

Bună ziua,

reprezentăm un grup de cadre medicale, medici și asistenți de la SJUP, revoltați și dezamăgiți profund de atitudinea d-voastră grotescă și nedreaptă față de eforturile pe care cadrele medicale din spital le fac zilnic pentru a salva viețile oamenilor și a le îmbunătății starea de sănătate, în condițiile existente în majoritatea spitalelor din țară, din considerentele cunoscute de toată lumea.

Vă rugăm să răspundeți, nu neapărat nouă, ci mai ales opiniei publice, la câteva întrebări de bun simț:

Oare de ce, d-le doctor, cunoscând atâtea lipsuri pe care le reclamați în desfășurarea activității medicale ( ex. Lipsa bisturielor, lipsa medicamentelor și materialelor sanitare, lipsa unor condiții igenico-sanitare favorizante ale aparițiilor unor infecții intraspitalicești – vezi Clostridium D. și multe altele - nu dați dovadă de maturitate, profesionalism și responsabilitate și „NU mai intrați în sala de operație până când nu se remediază????” 

Așa ar face un medic responsabil care are respect față de pacientul care îi încredințează viața și viitorul.

De ce, conștient, așa cum ați afirmat, AȚI OPERAT 80 DE BOLNAVI ÎN LUNA IANUARIE, știind că puneți în pericol viața acestor oameni și ați putea face să sufere sute de alți oameni, frați, surori, părinți, copii, prieteni prin pierderea lor sau a unora dintre ei? 

Ați uitat că sunteți judecat într-un caz de mal-praxis după ce un bărbat tânăr și-a pierdut viața fiind operat de d-voastră și au rămas o mamă și doi copii fără ajutor și sprijin în viață? 

Este vorba de cazul Stana prezentat luni de zile în presă și la televiziune. Și atunci, ca și acum, ați făcut afirmații iresponsabile: „te-am operat degeaba, nu trebuia să te operez”. 

Doar că sfârșitul a fost tragic, domnule doctor Oprea.

De ce nu discutați problemele pe care le aveți cu șeful de secție, cu directorul medical, cu conducerea spitalului??, sau pentru că d-nul dr. Pușcariu, directorul medical al spitalului este colegul d-voastră de cabinet medical de 20 de ani și vă unesc întâmplări comune, cum ar fi: ACESTA ESTE LOCUL UNDE LUAȚI ȘPAGA, AȘA CUM AȚI RECUNOSCUT, acesta este locul unde vă înecați amarul cu un păhărel și locul unde trece noaptea de gardă într-o companie „plăcută”, așa cum știu toți colegii noștri din spital.

Aveti și d-voastră dreptate pentru că oricum spitalul este condus de secretara d-lui director (fostă femeie de serviciu) și de un director economic obosit de atâtea aranjamente, incompetent, vechi de când e lumea și pentru care bolnavii, suferința acestora, nevoile acestora sunt doar niște cifre care trebuie să iasă la bilanț. 

De aceea, așa cum bine ați afirmat, nu există la nivel de spital o atitudine unitară, o linie de conduită adaptată situației și totul se desfășoară la bunul plac al fiecăruia.

D-le doctor, 

Aveti propria sală de operație, aveți propriul cabinet medical - un statut aparte - nu intrați cu niciun alt medic chirurg în sala de operație, DEȘI ÎN PROTOCOLUL OPERATOR OBLIGATORIU DE COMPLETAT PENTRU FIECARE BOLNAV OPERAT OBLIGAȚI ALȚI COLEGI SĂ SEMNEZE CA ȘI CÂND AR FI OPERAT ÎMPREUNĂ CU DUMNEAVOASTRĂ, așa cum în mod faptic ar fi obligatoriu să faceți toate intervențiile, vorbiți și vă comportați mizerabil cu personalul din subordine, amenințați, țipați, injurați și cu toate acestea „strigatul d-voastră disperat” se aude din nou în presa română. 

Dacă cineva înțelege ceva să ne lumineze și pe noi !

D-nule doctor,

Pentru d-voastră ministrul sănătății este un „biet contabil”, dr. Arafat are „interese până la ușa spitalului”, șeful de secție este un „matusalemic” cu care nu se poate discuta, conducerea spitalului „nu există”, autoritățile locale „habar nu au ce se întâmplă”, până și presa este „plină de neaveniți, de nepricepuți care nici măcar nu înțeleg niște termeni medicali”.

Dacă nimeni nu este capabil să vă înțeleagă, de ce nu vă prezentați la concursul pentru ocuparea postului de manager al spitalului sau măcar la cel de director medical pentru a putea face ceva, pentru a putea îndrepta lucrurile ????? 

Sau vă simțiți incapabil pentru a avea cu adevărat o responsabilitate, niște atribuții oficiale pentru care să dați seama? 

Domnule Oprea, din tribună aruncați cu ouă stricate, în teren, însă, nu vă vede nimeni!

Oricum ar fi prea mult, după ce ați făcut din spitalul județean Ploiești „spitalul Grozei” pentru că această etichetă a fost pusă după unul din cazurile de mal- praxis ale d-voastră, după ce ați decredibilizat spitalul și pe noi toți care muncim de mulți ani pentru a ajuta bolnavii să-și imbunătățească starea de sănătate, așa cum putem fiecare, după competența noastră, după ce corpul medical este obligat să-și desfășoare activitatea într-o stare de presiune și de stres create prin declarațiile d-voastră tendențioase și distructive, fiți odată bărbat, cu o minimă conștiinta, măcar nativă și Opriți-vă!

Găsiți un spital pe măsura calităților d-voastră profesionale, umane și nu uitați ce ați afirmat recent: „Cine sunt eu să rezolv problemele salariaților din spitalul județean și ale spitalului, sărăcia și frustrarile acumulate în aceste vremuri tulburi?”

Domnule doctor Oprea Dan adevărurile spuse de noi nu au nevoie de câteva semnături cerșite pe o coală de hârtie, ele sunt cunoscute de toți salariații spitalului și pot fi confirmate oricând.

Și nu uitați eticheta de „spitalul Groazei” care ați pus-o spitalului Județean Ploiești chiar poate să îngrozească!

Noi cei care subscriem la acest document ne cerem scuze tuturor pentru lipsa identității. Ne este teamă, orice se poate întâmpla, avem familii acasă, copii de crescut.

Nu dorim decât să informăm cetățenii și asupra „celeilalte părți” ale adevărului, pentru că am acumulat prea multe nedreptăți în ultimele luni de zile. Este strigător la cer cum hoțul strigă hoții. Iar aici nu vorbim doar de domnul doctor Oprea, ci de un mecanism care funcționează nestigherit, de parcă spitalul a fost făcut ca să bage miliarde în buzunarele unor doctori, să îi îmbogățească, și toți ceilalți să fim prostiți în față și să trăim zilnic aroganța și nepăsarea celor care s-au transformat în fața camerelor de televiziune în salvatorii sistemului sanitar. Ei sunt primii care trebuie reformați și responsabilizați. Prea mulți oameni suferă din cauza greșeilor lor, prea puțin plătesc pentru nenorocirile umane pe care le produc, după care tot ei sunt prezentați care salvatorii noștri, ei care se îmbogățesc din venituri ilicite pe spinarea acestui spital județean care le duce pe toate, așa cum e el, peticit și sărac, cu bani puțini de la minister. Este prea mult!!!

Vă mulțumim și sperăm ca mesajul nostru să fie citit de cât mai mulți oameni cinstiți din țara aceasta!!

Un grup de cadre medicale, medici și asistenți de la SJUP

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework