Mircea Cosma e liber. Vlad Cosma a castigat o amanare de o saptamana

Mircea Cosma e liber. Vlad Cosma a castigat o amanare de o saptamana

Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, a părăsit liber Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde a fost dus de procurorii DNA cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Mircea Cosma a declarat presei prezente ca "este anormală reţinerea sa, mai ales că în dosara toate denunţurile sunt date sub protecţia anonimatului. Probabil că sunt cei care nu mai au răbdare să îmi termin acest mandat. Este un dosar penal cu două capete de acuzare. Eu sunt dintr-o altă generaţie şi am învăţat că lucrurile funcţionează altfel. Vom vedea ceea ce se întâmplă, iar avocaţii mei vor demonta toate aceste mizerii", a declarat Cosma.

Mircea Cosma a plecat spre Spitalul Judetean Ploieşti, unde a ajuns ieri seară la Spitalul Judeţean Prahova, după ce procurorii au emis pe numele lui un mandat de reţinere pentru 24 de ore, cu propunerea de arestare preventivă. După ce a fost consultat de un medic cardiolog s-a decis ca preşedintele CJ Prahova să rămână internat peste noapte la unitatea medicală, sub escortă asigurată de poliţiştii prahoveni. Astăzi, o comisie formată din mai mulţi medici şi-au dat avizul ca preşedintele CJ Prahova să fie transferat la Spitalul Penitenciarului Jilava şi, tot astăzi, Cosma a apărut în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă dacă va fi sau nu arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia nu a fost inca data, la ora 17.00. Ulterior, instanta a decis: arest la domiciliu.

Arestul la domiciliu, sau arestul sub control judiciar, prespune ca Mircea Cosma trebuie sa respecte urmatoarele obligatii : a) sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de câte ori este chemat; b) sa informeze de îndata organul judiciar care a dispus masura sau în fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei; c) sa se prezinte la organul de politie în a carui circumscriptie locuieste, respectiv Politia Municipiului Ploiesti, conform programului de supraveghere întocmit de organul de politie sau ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 alin. 2 Cod procedura penala inculpatul COSMA MIRCEA trebuie sa respecte urmatoarele obligatii : a) sa nu comunice cu ceilalti inculpati cercetati în dosar, respectiv Alixandrescu Daniel Adrian, Alexe Razvan si Cosma Vlad Alexandru, cu denuntatorii Dumitru Ion, Palada Costin Gimi si Onea Nicolae. 

Tot azi, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a amânat luarea unei decizii în ceea ce priveşte solicitarea procurorilor anticorupţie de încuviinţare a arestării preventive în cazul deputatului Vlad Cosma. Membrii comisiei au decis ca analiza cazului să fie făcută în şedinţa de luni, 17 februarie, orele 16.00. După această şedinţă, plenul Parlamentului se poate reuni şi decide dacă încuviinţează arestarea preventivă a lui Vlad Cosma în termen de cel mult cinci zile. 

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework