Primarul din Băicoi a fost trimis pentru jumatate de milion de euro

Primarul din Băicoi a fost trimis pentru jumatate de milion de euro

Gheorghe Ciprian Stătescu, primarul oraşului Băicoi, din judeţul Prahova, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Primarul este cercetat după ce a acordat mai multe contracte din bani publici unor firme deţinute de el sau de rude apropiate. Potrivit unui comunicat al Parchetului General emis miercuri, la data de 7 mai 2010, în calitate de primar al oraşului Băicoi, Gheorghe Ciprian Stătescu a încheiat un contract prin care i-a închiriat surorii sale un teren aparţinând domeniului privat al oraşului, în suprafaţă de 92 mp, situat în str. Republicii, din localitate, pentru o perioadă de 10 ani.

Tot în calitatea de primar, în perioada 18 martie 2011 - 21 noiembrie 2013, Gheorghe Ciprian Stătescu a îndeplinit 45 de acte materiale (contracte de achiziţii şi note comandă), prin care s-a realizat un folos material în cuantum de 2.462.664 lei, în patrimoniul unei firme cu care primarul s-a aflat în ultimii cinci ani în raporturi comerciale (derulate prin intermediul unei alte firme, al cărei unic asociat este, societate comercială care a realizat un beneficiu în valoare de 1.707.572 lei). De asemenea, la data de 11 aprilie 2011, în calitate de reprezentant al oraşului Băicoi, Gheorghe Ciprian Stătescu a încheiat un contract cu o altă firmă, cu care în ultimii cinci ani s-a aflat în raporturi comerciale, prin intermediul societăţii comerciale 'MS 2200' SRL, al cărei asociat unic este (administrată de drept o perioadă de sora sa şi, ulterior, de mama sa), în urma căreia persoana juridică a beneficiat de un folos material în cuantum de 35.994 lei. Totodată, în cursul lunii februarie 2012, Gheorghe Ciprian Stătescu a încheiat alte trei contracte de achiziţie publică cu firma mai sus menţionată, pentru care societatea comercială a beneficiat de un folos material în cuantum de 189.111 lei.. Dosarul se va judeca se va judeca la Curtea de Apel Ploieşti.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework