Sustine UCRAINA la tv. Nu te duce acolo!

Sustine UCRAINA la tv. Nu te duce acolo!

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cu fermitate cetăţenilor români să evite deplasările pe teritoriul Ucrainei, dacă acestea nu sunt imperios necesare.

Având în vedere recentele evenimente violente din centrul Kievului, soldate cu morți și răniți, Ministerul Afacerilor Externe descurajează insistent cetăţenii români, inclusiv reprezentanţii mass-media din România, să se apropie de zonele în care se desfăşoară manifestaţiile de protest, respectiv  să participe la orice fel de astfel de acţiuni, riscând să fie victime ale confruntărilor sau să fie reţinuţi de forţele de ordine.

Atenționarea este valabilă îndeosebi pentru zonele centrale ale orașului Kiev (Piața Independenței, bulevardul Hresciatik, stadionul DINAMO), dar și pentru alte localități în care se desfăşoară manifestații asemănătoare.

De asemenea, trebuie avut în vedere că oraşul Kiev este greu accesibil deoarece, începând cu 19 februarie 2014, ora 00.00, accesul în oraş este restricţionat pentru toate mijloacele de transport. Totodată  transportul urban subteran (metroul) este suspendat din data de 18 februarie 2014, ora 16.00.

Cetăţenii români aflaţi în situaţii deosebite se pot adresa Ambasadei României la Kiev la numărul de urgenţă +38093.625.27.14, Consulatului General al României la Cernăuţi la numărul de urgenţă +38093.270.92.60 şi Consulatului General al României la Odesa la numărul de urgenţă +38095.541.27.28.

Cetăţenii români sunt îndemnaţi să consulte site-ul Ministerului Afacerilor Externe, secţiunea Sfaturi/Alerte de călătorie, informaţii actualizate despre Ucraina fiind accesibile direct pe link-ul http://www.mae.ro/travel-alerts/24945.

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework