La euroalegeri o vei putea vota pe ANA. Care ANA? Citeste!

La euroalegeri o vei putea vota pe ANA. Care ANA? Citeste!

Partidele Miscarea Agricultorilor din România ( MAR) si Uniunea Democrată Română ( UDR ) și-au unit forțele si vor candida împreună la Alegerile Europarlamentare din luna mai 2014, sub denumirea Alianța Natională a Agricultorilor ( ANA).

Alianta Nationala a Agricultorilor, asa cum a fost inscrisa la Biroul Electoral Central, ii are in frunte pe fostul ministru al agriculturii, d-l Stelian Fuia si respectiv d-l Florin Simion, de profesie inginer zootehnist, care s-a implicat de-a lungul anilor in realizarea unor proiecte importante in acest domeniu. Această alianță porneste de la realitatea tristă, de neinteles, potrivit careia agricultura, ramura de bază a economiei nationale, a fost neglijată in mod nepermis, de catre toate guvernarile de dupa decembrie 1989.

În condițiile in care Romania dispune de un potențial agricol de invidiat , statisticile arată că producțiile agricole si animaliere se afla pe unul dintre ultimele locuri din Europa. Au fost desfiintate zeci de fabrici producatoare de masini si utilaje agricole, sistemele de irigatii ce insumau 3 mil. de hectare, iar in cercetarea stiintifică nu a mai investit nimeni nici un ban. Reprezentanții nostri in Parlamentul European nu au facut nimic pentru a atrage atentia forurilor comunitare asupra acestei situatii, mai ales că, Romaniei, i-a revenit chiar postul de comisar pentru agricultura in cadrul Comisiei Europene. Obiectivele noastre nu se limitează insă la problemele agriculturii. Vom lupta cu toate fortele pentru apararea Interesului National, a independentei si suveranității țării, în condițiile în care aproape toate guvernarile din perioada de tranziție, au avut o atitudine de toleranță condamnabilă față de cererile reprezentanților UDMR, care au știut de fiecare dată sa valorifice la maximum prezența in cadrul Executivului de la București. România se află intr-o criza profundă, cu puține șanse de redresare, in absența unor programe realiste de dezvoltare, care să fie in măsură să atragă atât inestitori străini, dar, mai ales, fondurile europene ce ne revin. Suntem convinși că ne vom bucura de susținerea a milioane de români in punerea in practică a proiectelor noastre . Apreciem ca agricultura poate redeveni in scurt timp, o ramură de bază a economiei naționale cu o pondere importantă in cresterea consumului populației și a exportului.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework