Cum ajuti un om lovit de o criza de EPILEPSIE. Text care se citeste in doua minute. Nu uita sa-i dai SHARE

Cum ajuti un om lovit de o criza de EPILEPSIE. Text care se citeste in doua minute. Nu uita sa-i dai SHARE

Cum poti acorda primul ajutor unui om care sufera o criza de epilepsie? Foarte usor. Acordarea primului ajutor in caz de criza nu este complicata, insa necesita asimilarea unor lucruri de baza. Habar n-ai, mai mult ca sigur, ca multe tipuri de crize, cum ar fi absentele sau crizele partiale, nu necesita acordarea primului ajutor. Asa ca citeste:

1. Pastrati-va calmul.

2. Asigurati-va ca nu exista nimic in jurul persoanei de care s-ar putea lovi.

3. Nu incercati sa imobilizati o persoana daca aceasta are o criza convulsiva.

4. Nu bagati nimic in gura persoanei respective- contrar credintei populare, daca o persoana are o criza nu poate sa-si inghita limba.

5. Nu-i dati persoanei respective apa, pastile sau mancare pana ce nu-si revine complet.

6. Daca se prelungeste peste 5 minute, sunati de urgenta la 112.

Dupa ce se termina criza, persoana ar trebui asezata pe partea sa stanga. Retineti ca exista riscul ca, inainte sa-si revina complet, pacientul sa vomite. Prin urmare, capul ar trebui sa fie intr-o parte, astfel incat voma sa nu fie inhalata. Ramaneti alaturi de persoana pana cand isi revine complet (5-20 de minute).

De asemenea pe durata crizei incercati sa observati cit mai atent ce se petrece cu pacientul si incercati sa interactionati cu acesta pentru a fi capabil sa oferiti informatii importante pentru diagnosticare cum ar fi: daca pacientul poate vorbi, daca intelege ce spuneti, daca are sau nu o pareza in timpul sau la sfirsitul crizei.

Nu uita sa dai mai departe acest text

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework