Misterele cutremurelor din Prahova. Ce le provoaca? De ce sunt trecute sub tacere?

Misterele cutremurelor din Prahova. Ce le provoaca? De ce sunt trecute sub tacere?

Un cutremur de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs duminică dimineaţă, la ora 9.07, în judeţul Prahova. Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului. seismul a avut epicentrul între Vălenii de Munte şi staţiunea Cheia şi s-a produs la o adâncime de 130 de kilometri. Oraşele cele mai apropiate de epicentru au fost Vălenii De Munte (22km), Câmpina (33km), Sinaia (34km), Plopeni (36km), Săcele (36km).

Este unul din numeroasele cutremure care au zguduit Romania in 2014, de departe anul cu cea mai importanta activitate seismica din istoria recenta. Mai grav este ca fenomenul cutremurelor in serie, in secvente, cum il numesc specialistii, nu e o noutate pentru Prahova. Un cutremur in secvente, de peste 300 de cutremure, a avut loc, in 1993, sub statiunea Sinaia, adica la doi pasi de Ploiesti. Faza e ca nimeni n-a mediatizat nimic, pentru ca ar fi afectat investitiile in turism.

In Prahova apar tot mai frecvent cutremure bizare, cum a fost Cutremurul cu epicentrul la Baicoi, sau Cel mai mare CUTREMUR din acest an. Si, desi autoritatile tac, incepem sa avem dovezi ca Situatia de la Izvoarele, cu sute de cutremure in trei luni, s-ar putea repeta la Ploiesti, dar si ca exista o DOVADA intre companiile petroliere si cutremure! Culmea, desi sectorul privat incearca sa gaseasca o solutie pentru aceasta problema (vezi Cat costa BIROUL ANTICUTREMUR, care poate sustine 20 de tone!), autoritatile se rezuma sa lanseze Jocuri cu sfaturi despre cutremur si alte calamitati. 

Citeste si Cele mai mari 13 cutremure din istoria Romaniei. Tu pe care le-ai prins?

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework