Ploiestiul trebuie sa-i fie recunoscator celui mai puternic roman din lume. Sau n-ati auzit de Calin Dragan?

Ploiestiul trebuie sa-i fie recunoscator celui mai puternic roman din lume. Sau n-ati auzit de Calin Dragan?

Actionarii celor mai importanti patru imbuteliatori ai Coca-Cola din Japonia au aprobat fuziunea operatiunilor, noua companie urmand sa se numeasca Coca-Cola East Japan Co, anunta www.wall-street.ro. Calin Dragan va fi numit in functia de presedinte al grupului format si devine astfel cel mai puternic executiv roman din lume. Coca-Cola Central Japan, Mikuni Coca-Cola Bottling, Tokyo Coca-Cola Bottling si TONE Coca-Cola Bottling au anuntat ca au primit aprobarea investitorilor in vederea fuziunii. Noua companie va genera aproximativ 47% din volumul total al vanzarilor realizat de Coca-Cola pe piata japoneza, va avea circa 7.000 de angajati, 10 unitati de productie si 150 de centre de distributie. “Acesta este un pas important in strategia pe care ne-am construit-o, de a deveni al cincilea cel mai mare imbuteliator al Coca-Cola din lume in ceea ce priveste afacerile anuale”, a declarant Calin Dragan.

Calin Dragan a condus sapte ani Coca-Cola HBC Romania si Republica Moldova. De pe aceasta pozitie, a venit de nenumarate ori la fabrica Coca-Cola din Ploiesti, prima din Romania, a grupului, de dupa 1989. Dragan a uat decizia ca, la 15 ani de cand Coca-Cola a preluat fabrica de sucuri Ci-Co din Capitala, productia sa se mute la Ploiesti. Tot el este cel care a tinut la extinderea permanenta a fabricii si cel care a aprobat construirea mega-depozitului, complet robotizat, in valoare de 20 de miioane de euro, care functioneaza acum langa Coca-Cola Ploiesti. "Ceea ce ma bucura insa este ca pe toate segmentele nu crestem in linie cu piata, ci inaintea ei. Deci cu siguranta ca facem ceva bun pe langa cresterea economica. Asa ca urmatorul pas logic e o investitie intr-un mega-depozit in Ploiesti, si sper ca anul viitor, cand va fi gata, fabrica de acolo sa fie una dintre cele mai mari din lume, daca nu chiar cea mai mare", spunea el in 2008. 

Din 2011 a preluat pozitia de corporate office and executive director of operations&business transformation in cadrul Coca-Cola West, in Japonia. Cel mai dificil i-a fost la inceput sa se obisnuiasca cu clima din Japonia. A aterizat pe o caldura sufocanta, in plin sezon umed. Insa de departe cea mai grea provocare a fost si este in continuare limba. ”Aproape totul este scris in alfabetul japonez. Asadar, folosirea unui dictionar, daca nu este scris cu caractere latine, devine treaba de expert pentru ca nu stii cum sa cauti in el. De asemenea, coordonarea unei companii comunicand cu echipa si cu cei pe care ii intalnesti numai cu ajutorul unui interpret reprezinta o experienta in sine: fiecare sedinta dureaza dublu din cauza timpului folosit pentru traducere. Cand reuseste sa prinda cate un sfarsit de saptamana fara nicio obligatie profesionala, Calin Dragan prefera sa se plimbe, o atractie fiind gradinile japoneze. Din cand in cand opteaza pentru o plimbare cu bicicleta, merge la cumparaturi, citeste si incearca ”sa taie de pe lista treburile casnice pe care le-a amanat cu gratie in timpul saptamanii”. A fost surprins de curatenia orasului. ”O sa sune straniu dar nu exista cosuri de gunoi pe strada, iar nimeni nu isi pune problema sa arunce ceva pe jos. Toata lumea pastreaza gunoiul si il arunca, sortat, atunci cand ajunge acasa”, completeaza Calin Dragan. La capitolul ”lucruri neplacute”, oficialul Coca-Cola recunoaste ca se astepta ca mult mai multi japonezi sa vorbeasca limba engleza. 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework