Cum sa slabesti CORECT, folosind informatiile oferite chiar de parul tau

Cum sa slabesti CORECT, folosind informatiile oferite chiar de parul tau

A aparut o noua metoda de asistenta nutritionala care ajuta la o pierdere echilibrata in greutate. Se numeste Hair Metabolic Diet si este disponibila in Ploiesti, la Arceda Clinic. 

Analiza minerală tisulară (Analiza minerală a firului de păr)

HMS (Hair Metabolic System) este o un test de laborator de înaltă precizie şi fineţe, derivat din alt test de laborator cunosut ca Analiza minerală tisulară (Mineralograma) şi care permite determinarea în firul de păr a 37 de elemente chimice, inclusiv metale toxice.

HMS este un test de laborator care determină cantitativ mineralele la nivel intracelular, faţă de analizele similare efectuate din serul sangvin, urină, care determină mineralele la nivel extracelular. Acestă analiză este mai reprezentativă şi mai informativă pentru medicina preventivă deoarece dă o imagine clară despre concentraţia acestor minerale pe o perioadă mai lungă, aproximativ 3 luni, faţă de analiza efectuată din serul sangvin şi care este relevantă pentru ziua şi ora recoltării.

Interpretarea rezultatelor se face în baza analizei valorilor fiecărui mineral (element), prezenţei metalelor grele, valoarea raportului între minerale. Astfel în urma Analizei Minerale a firului de păr aflăm date certe despre:

 -  Profilul metabolic (hiper sau hipo oxidant)

 -  Apartenenţa la parasimpaticotonie sau simpaticotonie

 -  Activiatea glandei tiroide, paratiroide, suprareanale

 - Metabolismul calciului, sodiului, potasiului, fosfor şi altor minerale la nivel tisular

 -  Metabolism glucidic

 -  Funcţia sistemului imunitar

 -  Carenţele de minerale

 - Intoxicaţii cronice cu metale grele (aluminiu, mercur, plumb, cadmiu, arsenic, beriliu).

Rezultatele analizei minerale a firului de păr vin şi cu soluţii individuale de reechilibrare a sistemului neuro-imuno-endocrin cu ajutorul unor suplimente alimentare, în cazul unor intoxicaţii cu metale grele – terapie de detoxifiere (terapie chelatorie) a organismului, recomandări dietetico-nutiriţionale individualizate corelate cu apartenţa la grupa sangvină „ABO”.

Metoda H.M.S. nu este un test de diagnostic, dar este in masura sa descopere 80 % din posibilele dezechilibrele functional-¬organice ale pacientilor, inclusiv cele datorate imuno-deficientei, infectiilor, osteoporozei, disfunctiilor tiroidiene, suprarenale, digestive, reproductive, respiratorii, osteo-articulare si multe altele.

Când este nevoie de H.M.S.?

Datorită gradului ridicat de complexitate al acestei metode de analiză se poate spune cu certitudine că nu există domeniu medical în care H.M.S. să nu-şi găsească aplicabilitate pentru înţelegerea celor mai variate disfuncţii clinice şi subclinice.

În mod separat trebuie menţionat rolul H.M.S. în medicina preventivă în vederea prevenirii apariţiei unor boli, este utilă atât celor bolnavi cât şi celor sănătoşi, vârstnicilor şi copiilor în creştere, viitoarelor mămici, celor care sunt expuşi unor suprasolicitări psihoemoţionale, fizice prelungite, celor care lucrează în mediu toxic.

Cum poate fi făcută această analiză?

Intr-un cabinet medical specializat, ca Arceda, se va recolta aproximativ 1g cu de păr cu o lungime de 3 cm de la rădăcină din mai multe locuri a părţii occipitale a capului şi se va completa un formular. În formular se va menţiona dacă părul este vopsit. Este bine ca înainte de recoltare părul să fie spălat cu un şampon cu pH neutru şi să nu fie dat cu diverse produse cosmetice pentru păr (spume, lacuri, geluri…).

Eşantionul va primi un cod numeric (pentru respectarea confidenţialităţii) va fi pus într-un plic şi însoţit de formularul completat va fi trimis prin curierat la laboratorul GHEOS din Italia. În decurs de 15 zile va sosi rezultatul analizei cu toate recomandările de rigoare. La cabinetul medical pacientul va putea discuta cu medicul rezultatele testului şi va primi un dosar cu toate rezultatele explicaţiile şi recomandările.

Pentru un rezultat pozitiv durabil este bine ca pacientul să menţină legătura cu medicul care ia făcut analiza respectivă.

Detalii pe www.arceda.ro 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework