Myploiesti.ro a aflat cine a produs apa imbuteliata retrasa de OPC de pe piata, saptamana trecuta

Myploiesti.ro a aflat cine a produs apa imbuteliata retrasa de OPC de pe piata, saptamana trecuta

In perioada 26.05-18.06.2014 comisarii CJPC Prahova au desfasurat actiuni de control pentru verificarea respectarii prevederilor legale la comercializarea, etichetarea, prezentarea si publicitatea apelor minerale naturale (ape minerale naturale, ape de izvor) la firmele din Prahova.

Cu aceasta ocazie au fost verificati 26 de operatori economici din Ploiesti si Prahova, controlandu-se cantitatea de 1.335.464 litri ape naturale aplicandu-se sanctiuni contraventionale in valoare totala de 152.100 lei.

Au fost dispuse masurile de oprire temporara de la comercializare pentru 363.901 litri produse in valoare totala de 130.260 lei si oprirea definitiva de la comercializare si retragerea din circuitul consumului uman pentru 11.790 litri ape natural in valoare totala de 20.551 lei. 

Deficiente constatate:

- A fost depistat la comercializare un lot de apa de izvor, la care au fost prelevate probe, iar in urma analizelor de laborator a rezultat faptul ca apa prezenta bacterii coliforme,produsul fiind retras definitiv de la comercializare.

- De asemenea au fost depistate la comercializare produsele apa de izvor, sub denumiri diferite provenind de la aceleasi surse, fapt ce contravine prevederilor legale in vigoare.

- Existau de asemenea expuse la comercializare ape minerale avand sursele de exploatare neinscrise in lista intocmita conform Ordinului A.N.R.M nr 4/2013si a listei publicate in Jurnalul EuropeanC95/03din 04.03.2013.

- Au fost depistate de asemenea ,expuse la comercializare ,produsele ape minerale care erau explatate din surse neautorizate.

- Lipsa afisare preturi pe produs si/sau pe unitatea de masura la locurile de comercializare a apelor minerale.

- Nerespectarea conditiilor de depozitare prescrise de producator, depistandu-se ape minerale depozitate in spatiul exterior deschis, sub actiunea directa a razelor solare.

Vorbim, asadar, de o minim 160.000 de bidoane de apa de doi litri, adica de 25.000 de baxuri, care incap in mai multe TIR-uri, nu de cateva bidoane. Cine este proprietarul acestor marfuri periculoase pentru consum? Surse din OPC Prahova au confirmat pentru Myploiesti.ro ca este vorba despre compania Azuga Waters din Azuga. 

OPC nu a comunicat si marcile de apa supuse verificarii, iar site-ul www.azugawaters.ro nu da detalii despre acestea. In 2012, la Azuga Waters se produceau insa mai multe marci de apa de supermarket ca Saguaro (facuta pentru Lidl), Clever (facuta pentru Billa), Aro (facuta pentru Metro), Profi (facuta pentru Profi), San Terra (facuta pentru Kaufland) dar si branduri proprii, ca Perla Covasnei, Covasna Taramul Apelor si Azuga Apa de Izvor.

 Am scris companiei Azuga Waters, cerand un punct de vedere referitor la informatiile de mai sus. Asteptam.

DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA A INTRAT IN ALERTA DUPA DESCOPERIREA OPC. VEZI CE-A FACUT INSTITUTIA

Ce rau fac BACTERIILE COLIFORME

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework