Prospectiuni salveaza vieti - interventie benevola, dar salvatoare, la Plopeni

Prospectiuni salveaza vieti - interventie benevola, dar salvatoare, la Plopeni

Zilele trecute, un localnic de 40 de ani s-a pierdut în pădure, în zona Plopeni, după ce cu o seară înainte fusese la cules de ciuperci împreună cu un prieten. Absenţa săteanului a pus în mişcare forţele de poliţie, care au organizat echipaje speciale de căutare inclusiv pe timpul nopţii, însă fără succes. O echipă a companiei Prospecțiuni S.A., care se afla la un punct de lucru din apropierea localității Plopeni, a intervenit în ajutorul forțelor de ordine. Echipa se afla în zonă pentru o lucrare de achiziţie de date, desfășurând instructajul zilnic de sănătate și securitate a muncii.

Bărbatul căzut într-o râpă ar fi murit, daca nu era gasit rapid

Dotați cu stații de emisie-recepție, cu hărți ale zonei și folosind procedurile de salvare specifice, învățate în cadrul companiei, angajaţii Prospecțiuni s-au grupat rapid în echipe de câte două persoane şi au reușit să-l găsească pe bărbat. Săteanul din Plopeni a fost găsit rănit, în șoc hipotermic, după mai bine de 24 de ore petrecute în pădure, şi fiind în imposibilitatea de a se deplasa, viața îi era pusă în pericol. „Am acoperit victima cu hainele mele și i-am acordat asistență până la venirea echipajului de la Salvare, care se afla la marginea pădurii. Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Ploiești pentru investigații de specialitate”, a spus inginerul Dan Aurelian, cel care l–a găsit pe bărbat. Angajatul Prospecțiuni a fost felicitat de întreaga comunitate, iar bărbatul găsit în padure este acum în afara oricărui pericol.

Ajutorul dat comunitatii, o practica curenta la Prospectiuni SA 

Nu este prima oară când angajaţii Prospecţiuni se implică în ajutorarea comunităţii locale. La începutul anului, în judeţul Buzău, membrii echipei care desfăşurau lucrări în zonă au sărit în ajutorul localnicilor cu utilajele din dotarea companiei pentru deszăpezirea străzilor şi a locuintelor troienite.

Traininguri speciale în cadrul companiei Prospecţiuni SA

Zece angajați ai Prospecțiuni au participat la această operațiune de căutare. Succesul s-a datorat folosirii procedurii de intervenție și salvare, numită “Om pierdut”, pe care angajații Prospecţiuni au asimilat-o în cadrul trainingurilor de pregătire din momentul angajării în compania românească. Conform reprezentanţilor Prospecţiuni S.A., compania organizează sesiuni periodice de training şi instruire la cele mai înalte standarde. Prospecţiuni S.A. este o companie românească, având o istorie de peste 60 de ani în achiziţia de date geofizice.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework