Imprimă această pagină

ColonHelp generează chiar el un simptom pe care pretinde că il trateaza

ColonHelp generează chiar el un simptom pe care pretinde că il trateaza

ZENYTH PHARMACEUTICALS SRL a pierdut procesele prin care a încercat să scoată de pe net articolul "ColonHelp nu ajută colonul. Dar goleşte portofelul!" - "ColonHelp" este un produs netestat clinic; cu toate acestea, firma susţine că este "cel mai bun curăţitor intestinal şi detoxifiant din România", anunta antitepari.ro.

Supăraţi pe un blogger care şi-a permis să afirme că "produsul-minune" al companiei nu are calităţile prezentate, cei doi Ailincăi au chemat la judecată firma "Automatic Inc", deţinătoarea portalului WordPress care găzduieşte blogul, pentru a-i impune să şteargă textul respectiv şi a-i lua cel puţin 100.000 euro spre a compensa un prejudiciu calculat cumva preliminar.

Cele două procese intentate de ZENYTH PHARMACEUTICALS SRL au fost soluţionate de instanţă în defavoarea reclamantei, care a fost obligată să achite şi suma de 3.500 USD drept cheltuieli de judecată.

Ce spunea bloggerul respectiv...

Autorul blogului "Insula îndoielii" precizează în textul "ColonHelp nu ajută colonul. Dar goleşte portofelul!" că a fost contactat şi ameninţat cu procese, nu pentru că ar fi propagat informaţii neadevărate, ci pentru că a arătat adevărul. O parte a acestui adevăr este că produsul "ColonHelp" generează chiar el un simptom pe care pretinde că îl tratează, cel al apariţiei plăcii mucoide în colon. În sprijinul afirmaţiilor sale, bloggerul face trimitere la un text de specialitate - "Placa mucoidă - cum ne «detoxifiem» de ceva ce nu există cu ajutorul curăţitorilor intestinali!", în care se spune, printre altele, că "Suntem bombardaţi de publicitate agresivă în favoarea unor aşa-numite produse de detoxifiere a colonului, care nu sunt de fapt decât nişte banale laxative de volum (care pot avea, într-adevăr, rostul lor) la suprapreţ" sau "Când cineva încearcă să vă vândă un produs al cărui efect se bazează pe afirmaţii conform cărora 80% din problemele de sănătate pot fi prevenite sau rezolvate prin «curăţarea colonului» sau prin sesiuni de «detox», încercaţi să fiţi sceptici şi nu vă lăsaţi amăgiţi de nişte capcane comerciale". De asemenea, în acest text se apreciază că toate ingredientele de bază care compun produsul "ColonHelp" costă, de la alţi producători, de circa 10 ori mai puţin.