Ghici cat suc de piersica se afla intr-un bidon de 1,5 litri de Nestea Peach? Doar 4-5 picaturi!

Ghici cat suc de piersica se afla intr-un bidon de 1,5 litri de Nestea Peach? Doar 4-5 picaturi!

Daca esti bautor de Nestea, ar fi bine sa te uiti, macar o data, pe eticheta. Pentru ca dincolo de gustul delicios, nu gasesti nici multe ingrediente naturale, nici multa piersica.

Iata reteta, conform ambalajului:

Produse chimice

  • acidifiant acid citric
  • arome
  • citrat de sodiu drept corector de aciditate
  • glicozide derivate din steviol drept indulcitori
  • fructoza
  • zahar

Produse naturale

  • apa
  • extract de ceai (0,08%)
  • suc de piersici concentrat (0,1%)

Asa cum vedeti, un bidon mare de Nestea Peach contine 4-5 picaturi de suc de piersica. Parca e cam putin, nu? 

Coca-Cola spune adevarul pe eticheta, dar nu-l citim

Ca sa fim cinstiti, ar trebui spus ca producatorul Nestea, respectiv Coca-Cola Romania, spune adevarul despre ce vinde. Numele complet al produsului pe care noi il cunoastem ca Nestea Peach este Nestea cu aroma de piersici - bautura racoritoare necarbogazoasa cu extract de ceai si aroma de piersici cu zahar si indulcitori. Nu putem spune, asadar, ca suntem mintiti in vreun fel.

O alta curiozitate - pe eticheta nu apare nicaieri unde este produs Nestea Peach, ci doar expresia "Made in UE"". Am sunat la Linia Verde Coca-Cola (0800.080.800), unde un operator ne-a descifrat un alt element criptat de pe ambalaj. Dopul bidonului de Nestea poarta inscriptia R8. Ceea ce inseamna ca sucul este produs la Coca-Cola Timisoara.

Nestea e un suc curat pe langa altele

Mai trebuie spus ca potrivit unui studiu facut anul trecut de Asociatia pentru Protectia Consumatorului, sucurile Nestea sunt destul de curate in E-uri, fata de altele. Pe primul loc la gategoria "E-uri" se află Adria Flori de Soc cu 11 astfel de substanțe, urmat de Frutti Fresh Grapefruit și Carrefour Suc de Portocale, fiecare cu cât 8 E-uri. Pe locul al treilea se poziționează, la egalitate, cu câte 7 E-uri fiecare, Cico portocale, Frutti Fresh Pere, Frutti Fresh Tutti Frutti. Nestea Ceai Verde are 3 e-uri, iar Nestea Peach are doua e-uri. Cel mai curat suc este Bio Cola, cu zero e-uri. 

Cum sa-ti faci singur un Nestea Peach de exceptie

Chiar si asa, myploiesti.ro iti recomanda sa renunti sa mai cumperi sucuri. Un bidon de 1,5 litri de Nestea Peach costa minim 5 lei, adica echivalentul unui kiogram de piersici, luate de la piata. Spala-le, taie-le pe jumatate si indeparteaza samburii, apoi introdu-le in stocatorul de fructe. La final, adauga 1,5 litri de ceai de lamaie si vei obtine un suc veritabil de piersici, 100% natural, cu continut mare de antioxidantisi de energie pentru tot restul zilei, la aceeasi bani.

Ai suspiciuni asupra vreunui produs? Ai observat ceva ciudat pe vreo eticheta? Scrie-ne la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Nu uita sa dai un SHARE acestui text, sa afle si altii ce contine Nestea Peach.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework