Ambasadorul SUA, lingusit de un deputat de Ploiesti exact cum era lingusit Ceausescu

Ambasadorul SUA, lingusit de un deputat de Ploiesti exact cum era lingusit Ceausescu

Intr-un comunicat de presa, un deputat de Ploiesti ne arata cat de ridicol se defasoara o operatiune de lingusire a unui oficial strain. Andrei Sava (foto), ex PDL, in prezent PSD, l-a asigurat pe ambasadorul SUA Hans Klemm de tot sprijinul lui, si si-a exprimat atasamentul pentru "valorile nord-atlantice". Iata comunicatul:

"Deputatul PSD Andrei Sava a participat astăzi la întâlnirea Comisiei pentru Politică Externă cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, prilej cu care au fost discutate teme legate de agenda bilaterală și de colaborarea româno-americană în cadrul NATO. Deputatul PSD a salutat atașamentul demonstrat de noul ambasador al SUA la București pentru valorile parteneriatului strategic România-SUA și a ridicat în cadrul discuțiilor probleme legate de criza din Republica Moldova, dar și de consolidarea flancului estic al NATO în contextul tensiunilor generate de acțiunile Rusiei. ”Am salutat deschiderea arătată de domnul Ambasador Klemm inclusiv prin întâlnirea cu membrii Comisiei pentru Politică Externă și l-am asigurat că va găsi în această Comisie un partener de încredere și un promotor real al colaborării aprofundate româno-americane. L-am asigurat de asemenea că, în ceea ce mă privește personal, ca reprezentant al generației tinere în Parlamentul României, voi pleda întotdeauna pentru consolidarea parteneriatului româno-american ca ancoră a politicii noastre externe și ca pilon al politicii noastre de securitate în cadrul NATO. Atașamentul pentru valorile euro-atlantice definește noua generație de lideri politici de la București și avem în vedere să susținem toate măsurile necesare pentru a face această orientare ireversibilă. Prioritare și în perioada următoare rămân în acest sens lupta pentru independența justiției și a statului de drept, bătălia împotriva corupției, creșterea sustenabilă a economiei”, a declarat deputatul Andrei Sava. În ceea ce privește consolidarea cooperării româno-americane în cadrul NATO, deputatul PSD a amintit de deciziile recente ale Alianței prin care se asigură o creștere a prezenței militare pe flancul estic, dar și despre iminența operaționalizării scutului anti-rachetă de la Deveselu sau despre exerciții militare de amploare cum este cel demarat în această săptămână la Smârdan și la care participă militari din România, Republica Moldova și SUA. În acest context, deputatul Andrei Sava a evocat posibilitatea întăririi prezenței NATO pe flancul estic inclusiv prin baze militare permanente, astfel încât acțiuni agresive externe să fie descurajate. În același timp, deputatul PSD a salutat asocierea militarilor din Republica Moldova în exercițiul ”Plantinum Lynx 16-2”, desfășurat în această săptămână, arătând că, din păcate, aceasta este una din puținele vești bune auzite la Chișinău în ultimele luni de zile, ca urmare a prelungirii unei crize politice și financiare care reclamă identificarea urgentă de soluții".

Comunicatul lui Andrei Sava seamana izbitor cu mesajele de felicitare adresate, pana in 1989, lui Nicolae Ceausescu. Exemplu: mesajul trimis lui Ceausescu de mentorul politic al lui Andrei Sava, Traian Basescu si difuzat de Scanteia, pe 3 ianuarie 1986:

"Aflat in portul Yemba din Arabia Saudita, unde abia sosise la incarcare, echipajul petrolierului Biruinta, de 150.000 tdw, fruntas pe flota in 1985, a transmis radiograma de mai jos, semnata de comandantul sau Traian Basescu. In aceasta noapte de la cumpana anilor, cei 40 de navigatori de pe aceasta plutitoare cetate de otel construita in Romania isi indreapta gandurile spre tara, spre conducatorul partidului nostru, tovarasul Nicolae Ceausescu, spre toti cei dragi de acasa. Dupa datina, cei aflati in cartul liber sintem in jurul pomului de iarna, frumos impodobit, si inchinam un pahar cu vin pentru succesele obtinute de poporul nostru in anul care a trecut, pentru rezultatele pe care le-am inregistrat si noi, marinarii, si care ne-au permis depasirea planului la trafic cu 17 la suta, pentru succese si mai mari in 1986". 

rubrică susținută de MECUM PORTO

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework