Suspiciuni de frauda la Ploiesti - Ai copil de gimnaziu? Citeste!

Suspiciuni de frauda la Ploiesti - Ai copil de gimnaziu? Citeste!

Examenul de admitere in clasa a-V-a la liceele din Ploiesti stârnește agitație. Inspectoratul Școlar Prahova a permis liceelor câteva grade de libertate menite parcă pentru a favoriza aranjamentele și combinațiile. O spun părinții, care încearcă să obțină răspunsuri acoperite de argumente. Deocamdată, autoritățile tac.

Problema nr. 1. 

Fiecare liceu in parte isi face subiectele pentru ecest examen. Este o măsură cel puțin subiectivă, dacă nu dubioasă, pentru că, de multe ori, profesorii care fac subiectele sunt aceeasi care fac si pregatiri in particular. "Corect era sa fie facute subiecte la nivel de inspectorat, asa nu mai discrimina nici un copil', sustine Daniela I, mama unui copil care a terminat clasa a 4-a.

Problema nr. 2

Examenele se sustin in aceeasi, zi la aceeasi materie, in toate liceele. Din nou, o măsură care nu avantajează pe nimeni. Copiii sunt defavorizați, prin neputinta de a putea participa la examen mai multe licee. Tinând cont că la fiecare liceu sunt alte subiecte, un copil si-ar fi maximizat astfel sansele de a obtine note mai bune la Liceul X, unde a picat pe subiect, decat la Liceul Y, unde subiectul de examen l-a depasit.  

Problema nr. 3 

Echivalarea certificatelor lingvistice - unele licee refuza sa afiseze in timp util, pana la finalizarea perioadei de inscriere, numarul de copii inscrisi cu certificate, pentru ca alti copii sa afle daca mai e loc si pentru ei. In acest moment, doar Colegiul National IL Caragiale are listele afisate. 

Am cerut un punct de vedere inspectoratului scolar si vom reveni. Va reamintim că în Prahova a izbucnit vara trecută un scandal imens, după ce s-a aflat cum inspectorii scolari prahoveni au aranjat peste 200 de transferuri de elevi. Corpul de control al ministrului Educației a pornit o anchetă la Inspectoratul Școlar Prahova, a cărui conducere a fost destituită și a aflat că elevi care n-au obţinut la testele naţionale media necesară pentru a intra la liceul dorit au reuşit totuşi să ajungă acolo prin transfer, deşi anul şcolar nici măcar nu începuse. 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework