Ploiestiul de demult - cum arata lista de TELEFOANE UTILE a orasului

Ploiestiul de demult - cum arata lista de TELEFOANE UTILE a orasului

Inainte de Revolutie, viata romanilor era atat de diferita de cea de azi, incat merita sa faci din cand in cand o calatorie in timp, macar pentru amuzament. Astazi, va aratam ce e era considerat util, la nivelul orasului, din punct de vedere comunicational.

In imaginea de mai sus aveti lista cu telefoane utile din Ploiesti, asa cum era ea scrisa in 1984, in cartea de telefoane a judetului Prahova. "Aragaz" era, cel mai probabil, actualul numar de urgente al furnizorului de gaze, unde se anuntau avarii si defectiuni. GIGCL era "Gospodaria Comunala si Locativa", un serviciu care insuma Distrigaz, ApaNova, Rosal si SGU-ul de azi. Orasul avea o singura farmacie cu telefon, si doar trei spitale. La "Inspectia Comerciala de Stat" puteai reclama ce reclami acum la OPC. Ca si azi, erau incurajate delatiunile, Procuratura fiind singura institutie care avea afisdate doua numere de telefon, nu unul. Mai puteai suna la actualul RATP, unde comandai si taxiurile, sau la cele patru case de comenzi, probabil ca sa auzi celebrul "nu avem". Sa nu uitam de Militie, care raspundea la celebrul numar 055.

Ai povesti interesante, carti si documente de pe timpuri? Scrie-ne la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework