Global Entreprises International, o investitie americana careia i-a priit Ploiestiul

Global Entreprises International, o investitie americana careia i-a priit Ploiestiul

Or de cate ori se discuta, la nivel de business, despre Ploiesti, se mentioneaza ca orasul aurului negru este cel mai important hub de investitii americane din Romania. Inca din anii 90, atrasi de infrastructura orasului, de proximitatea Capitalei, a aeroportului si a autostrazii, mai multe firme cu capital american si-au deschis aici facilitati de productie. Cu o singura exceptie, toate functioneaza si azi, iar parcursul lor de succes a atras alte si alte investitii din SUA.

Global Entreprises International este o investitie americana din valul doi. Deschisa acum sase ani, in West Park, un parc industrial privat de langa Ploiesti, Global Entreprises International s-a pozitionat radid ca unul dintre cei mai importanti furnizori de componente auto pentru fabricile de profil din Europa. Avand strict activitati business-to-business, Global Entreprises International livreaza industriei auto piese din polimeri, extrudate la cald, necesare in special confectionarii de scaune auto. Paleta de produse realizate la Ploiesti include piese care ajung pe masini Ford, BMW, Renault, iar numarul pieselor livrate este de ordinul sutelor de mii.

"Activitatea companiei este intr-o continua crestere, in ultimii doi ani", spune Radu Bogdan, managerul Global Entreprises International Romania. "Schema de personal a crescut, am modernizat fluxurile de productie si, de curand, ne-am mutat intr-o facilitate construita special pentru noi, astfel ca acum si personalul e mai multumit, si productia se face in conditii perfecte".

La Global Entreprises International media salariala neta este de circa 3000 de lei, iar fluctuatia de personal este minima. "Foarte putini dintre cei cu care a pornit la drum fabrica ne-au parasit. Facem periodic evenimente dedicate angajatilor si constatam, de fiecare data, cat de bine se inteleg si se simt impreuna, nu doar in timpul orelor de program. Avem chiar relatii nascute aici, care au dus la fondarea de familii", mai spune Radu Bogdan. 

Fotografiile de la ultima petrecere Global Entreprises International sustin afirmatiile directorului. In aceasta vara, curtea fabricii a fost transformata in scena, terasa si loc de barbecue, iar cei 70 de angajati au venit impreuna cu familiile si copiii. S-a mancat bine, s-a dansat, copiii s-au distrat cu o trupa de animatori profesionisti, iar la final toata lumea a participat la o tombola la care s-au putut castiga telefoane si biciclete. 

Planurile de viitor ale Global Entreprises International includ marirea productiei si dezvoltarea de noi repere. "Noi depindem de industria auto si trebuie sa tinem pasul nu numai cu inovatiile, dar si cu trendurile. De exemplu, un important beneficiar, unul din top3, ne-a anuntat ca daca reusim sa producem cateva repere din plastic reciclat, ei sunt dispusi sa comande mai mult. Logic, ne batem capul sa realizam produsul asa cum il doreste clientul, chiar daca asta presupune investitii in tehnologie", mai spune Radu Bogdan. 

Ca politicile de mediu sunt importante la Global Entreprises International o dovedesc si intentiile de colaborare cu Primaria Ploiesti. Global Entreprises International Romania s-a oferit sa amenajeze cateva spatii verzi din municipiu, pe cheltuiala proprie, si la acest moment se discuta, la nivel de experti, care ar fi zona cea mai potrivita pentru un mini-parc Global. 

 

Daca vrei sa lucrezi la Global Entreprises International Romania gasesti toate informatiile despre companie aici: www.facebook.com/www.globalent.eu/ 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework