Cea mai mare performanta romaneasca in alpinism, celebrata la Ploiesti

Cea mai mare performanta romaneasca in alpinism, celebrata la Ploiesti

Trei alpinişti români titrati: Teofil Vlad (Pitesti), Zsolt Torok (Arad) şi Romeo Popa (Ploiesti), si-au prezentat, miercuri seara, la Teatrul Toma Caragiu din Ploiesti, expeditia in Munţii Himalaya in care au cucerit Vârful Pumori, aflat la o altitudine de 7.160 de metri. Până la expeditia lor, au mai existat două tentative de cucerire a acestui vârf de către români, însă niciuna nu a fost dusă la bun sfârşit. In octombrie 2018, insa, cei trei au reusit o premiera: nu doar cucerirea varfului Pumori, ci si efectuarea unui traseu pe care nu a mai fost nicio persoană înainte. De aceea, cucerirea Pumori este cea mai mare realizare a alpinismului romanesc. 

Cateva sute de ploiesteni le-au facut celor trei o primire calduroasa, aseara, la Teatrul Toma Caragiu. Dupa ce au vazut proiectia filmului cu expeditia, au stat la intrebari cu cei temerari si apoi si-au facut poze cu ei.

Evenimentul a fost organizat si sustinut de echipa din spatele Ciucas X3, cel mai mare eveniment de alergare montana din Prahova, care reuneste, anual, mii de alergatori. Prezent la eveniment, primarul Ploiestiului i-a felicitat pe cei trei, s-a intretinut minute bune cu ploiesteanul care a participat la expeditie si a promis sprijin pentru urmatoarea expeditie. 

Echipamentele, pregatirea, taxele si biletele de avion necesare unei expeditii in Himalaya costa, de obicei, intre 30.000 si 50.000 de euro. La expeditia care le-a adus triumful, cei trei s-au chinuit din greu sa obtina aceasta suma. 

Vezi mai multe poze de la eveniment pe www.facebook.com/ciucasX3/ 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework