Imprimă această pagină

vrei sa pari ofiter SRI, in trafic? suna-l pe Alex de la Braila

vrei sa pari ofiter SRI, in trafic? suna-l pe Alex de la Braila

Sigur ca indemnul nostru este ironic. Sigur ca nu iti recomandam sa faci asa ceva, pentru ca ai savarsi o infractiune care se pedepseste, conform codului penal, cu inchisoare. Vrem doar sa atragem atentia asupra unei afaceri care se desfasoara nestingherita pe olx.

"Vând stickere pentru parbriz auto (se lipesc pe interiorul parbrizului). Prețul unui sticker este 25 lei, pret valabil doar pentru comenzi de minim doua bucăți. Trimit în țară cu Poșta Română sau prin curierat rapid. Livrez stickere cu IPA, ISU, SNPPC , SRI ,DSU, JANDARMI, POMPIERI", suna anuntul postat de Alex B din Braila, pe olx. Intr-un alt anunt, acelasi Alex scrie ca face si stickere SIAS si ISU. 

Stiti deja ce inseamna SRI. DSU inseamna Departamentul pentru Situatii de Urgenta, institutia condusa de Raer Arafat. IPA reprezinta asociatia internationala a politistilor, iar SNPPC este acronimul sindicatului politistilor, Oricare din stickerele pe care le face , puse pe parbriz, iti pot aduce indulgenta politistilor atunci cand rulezi cu viteza prea mare, te deplasezi pe sens interzis sau parchezi unde nu ai voie. Pe de alta parte, iti pot aduce si o pedeapsa cu inchisoarea. Potrivit Art 258 Cod Penal, numit "Uzurparea de calități oficiale", folosirea fără drept a unei calități oficiale se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Dacă faptele prevăzute au fost săvârșite de o persoană care poartă, fără drept, uniforme sau semne distinctive ale unei autorități publice, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.

Probabil ca si olx are o parte din vina. Pe site sunt cateva zeci de anunturi de acest fel, pe care le poate gasi oricine. Un alt utilizator, "accesorii auto", vinde acelasi tip de stickere cu 40 de lei bucata, dar sustine ca sunt originale, nu ca cele ale lui Alex. 

Asadar, cumpara-ti un sticker, cu 25 de lei de la Alex, din Braila, lipeste-l pe parbriz si apoi fa-ti un bagaj mic cu pijama, pasta de dinti, sapun. Ceva care sa-ti ajunga in primele luni din cei cinci ani de inchisoare pe care o sa-i faci. 

{Vezi mai multe detalii in galeria foto de mai jos}.

 

***************

vezi ce-ti propun si partenerii nostri

cărți pentru toata familia 

cadouri cum nu gasesti in magazine 

mancarica buna direct de la producator