Imprimă această pagină

cum să-ți blurezi casa pe Google Street View (și de ce ar trebui)

cum să-ți blurezi casa pe Google Street View (și de ce ar trebui)

Google Street View oferă o fereastră către lume în toată gloria ei bizară si intimă, uneori chiar spre casa ta. Ceea ce dezvăluie această imagine poate fi mai mult decât vreti: gândiți-vă la priveliștile din ferestrele dormitorului, sau la ponturile potențiale pentru hoți. Din fericire, puteți face ceva în acest sens. Mai exact, puteți cere Google să vă estompeze permanent casa - lăsând doar o sugestie a unei clădiri în locul ei. Întregul proces este surprinzător de ușor, scrie mashable.

După cum sugerează și numele, Street View, lansat în 2007, oferă o vedere la nivel de stradă a multor orașe și orașe din întreaga lume. În 2008, localnicii din North Oaks, Minnesota au decis că nu vor ca fotografiile caselor lor să apară în serviciul Google. Google a dat imaginile jos. În 2009, organizația de lobby Privacy International a depus o plângere oficială la Biroul comisarului pentru informații din Marea Britanie (ICO), susținând că Google nu a reușit să dezidentifice în mod corespunzător persoanele pe care le-a fotografiat. Printre ei se număra o femeie care se mutase de acasă pentru a scăpa de un partener violent, dar care era recunoscută în afara noii sale case prin Street View. În 2010, compania a recunoscut că vehiculele sale Street View - cele care circulau la nesfârșit în cartierele din întreaga lume - colectau în secret informații din rețelele WiFi necriptate. Așadar, poate vă faceți griji cu privire la faptul ca Google are fotografii indexate și digitalizate ale casei dvs.

Este relativ ușor să solicitați Google să estompeze imaginea casei sau apartamentului dvs. pe Google Street View. Iată ce trebuie faceți:

1. Accesați Google Maps și introduceți adresa de acasă

2. Intrați în modul Street View trăgând pictograma mică galbenă în formă de om, aflată în colțul din dreapta jos al ecranului, pe harta din fața casei dvs.

3. Cu casa dvs. vizualizată, faceți clic pe „Raportați o problemă” în colțul din dreapta jos al ecranului

4. Centrați caseta roșie de acasă și selectați „Casa mea” în câmpul „Solicitați estompare”

5. Scrieți în câmpul furnizat de ce doriți ca imaginea să fie neclară (de exemplu, s-ar putea să fiți preocupat de problemele de siguranță)

6. Introduceți adresa de e-mail și faceți clic pe „Trimiteți”

Important, asigurați-vă că este ceea ce va doriți. Google vă avertizează că, odată ce v-a estompat casa din Street View, acest lucru devine permanent. După ce ați apăsat „trimiteți”, ar trebui să primiți un e-mail de la Google prin care să rețineți că „examinează imaginea pe care ați raportat-o ​​și vă va trimite un e-mail când solicitarea dvs. va fi soluționată”. Compania poate urmări, prin e-mail, și vă poate cere să fiți mai specific cu privire la zona pe care doriți să o estompați. Dacă da, va trebui să faceți din nou întregul proces - detaliind în mod clar zona specifică a imaginii pe care doriți să o estompați. Nu este clar cât durează procesarea cererilor. Și, când ați terminat cu asta, faceți același lucru pe Bing Maps (procesul este surprinzător de similar).