cimitirul virtual al românilor omorâți de urși

cimitirul virtual al românilor omorâți de urși

Poți face un cimitir cu românii uciși de urs în ultimii 20 de ani. Din păcate, ar fi un cimitir al rușinii. De aproape zece ani, nici o instituție din România nu mai monitorizeaza numarul de incidente provocate de urși. Cu greu, am reușit să obținem o statistică a apelurilor făcute la 112 din ultimii ani, la care am adăugat relatări de presă disponibile pe internet. Sunt cu mult mai puține decât numărul de incidente reale, pentru că de multe ori, incidentul a fost ascuns presei de autoritățile locale, din motive politice. Cine ar mai vota un primar care-și lasă locuitorii să fie uciși în chinuri groaznice de urși? Un lucru e sigur: situația este explozivă. În primele șase luni ale anului 2021, numărul de apeluri la 112 care reclamau pericolul generat de un urs a ajuns la 1505. Mult? Puțin? Hai să ne uităm la cifrele pe 2020: 1750, tot anul. Asta înseamnă că cifrele s-au dublat în acest an. Ne uităm și mai în urmă. În 2016, de exemplu, numărul de apeluri la 112 a fost de 230. Practic, până la finalul anului 2021,  o să avem de zece ori mai multe apeluri la 112. Câte victime o să mai înghită virtualul cimitir al oamenilor mâncați de urs? Greu de spus. Un lucru e sigur: așa cum statului ar trebui să-i fie rușine pentru dezinteresul manifestat, la fel de rușine ar trebui să le fie celor ce susțin protejarea urșilor de om, și nu protejarea și salvarea semeneilor lor. Myploiești.ro nu dorește ca asemenea imbecili să facă parte dintre cititorii săi ți îi roagă să nu mai intre niciodată pe acest site.

citește și Întâlnirea cu ursul - ce să faci, ce să nu faci - 20 de sfaturi care-ti salvează viața

Mai jos, cronologia pe care am putut s-o facem din datele disponibile. Dacă ai informații care o pot îmbogăți, scrie-ne la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

2020

În 2020, STS a contorizat 1.750 de apeluri de urgență la 112 pentru atacuri ale urșilor sau pentru alertarea prezenței acestor animale sălbatice în apropierea gospodăriilor, ori pe marginea drumurilor. .

2019

În 2019, STS a contorizat 1.654 de sesizări la 112 pentru atacuri ale urșilor sau pentru alertarea prezenței acestor animale sălbatice în apropierea gospodăriilor.

8 noiembrie 2019 - Un cioban care a dispărut în timp ce se afla cu oile în zona unei păduri dintre Cucerdea şi Giuluş, judeţul Mureş, a fost găsit ucis de un urs.

7 noiembrie 2019 - Un tânăr de 22 de ani, care se afla cu vacile la păscut pe o păşune de pe raza localităţii bistriţene Posmuş, a fost atacat de o ursoaică cu pui. Vacile s-ar fi apropiat de un tufăriş în care se aflau ursoaica şi cei doi pui ai ei, moment în care animalul a reacţionat şi l-a atacat pe tânăr, care s-a ales cu o plagă la antebraţul drept şi o plagă hemoragică la scalp, temporo-occipitală.

27 octombrie 2019 - Un vânător în vârstă de 39 ani a fost atacat de un urs, incidentul având loc în apropierea localităţii Simioneşti din judeţul Bistriţa-Năsăud, aflate la mai puţin de 15 kilometri de municipiul Bistriţa. Vânătorul prezenta plăgi la nivelul feţei, al gâtului şi al unei coapse.

23 octombrie 2019 - Un bărbat în vârstă de circa 30 de ani, care păzea o cireadă de vaci la marginea unei păduri situate la limita dintre comunele Vidra şi Vizantea, judeţul Vrancea, a fost muşcat de urs.

20 octombrie 2019 - O fetiţă în vârstă de patru ani, un băiat de trei ani şi un bărbat de 65 de ani au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost atacaţi de un urs în oraşul Victoria, judeţul Braşov. Fetiţa a fost zgâriată pe faţă, iar bărbatul avea escoriaţii la nivelul antebraţului. Şi băiatul a suferit zgârieturi. Cei doi copii au fost transportaţi la spital, dar bărbatul a refuzat. Incidentul a avut loc pe o stradă din oraş, în apropierea pădurii.

15 octombrie 2019 - Un bărbat de 56 a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost atacat de un urs la o stână de la Comăna de Sus, judeţul Braşov. Bărbatul a fost găsit de echipajul de la ambulanţă în stare foarte gravă, cu plăgi muşcate pe tot corpul, inconştient. El a fost transportat la spital în oraşul Făgăraş.

5 septembrie 2019 - Un cetăţean canadian campat în zona Valea Mărului, judeţul Prahova, a fost atacat de un urs. La faţa locului s-au deplasat un echipaj de jandarmi şi o ambulanţă, dar victima a refuzat internarea.

25 august 2019 - Doi bărbaţi au fost atacaţi de un urs în zona localităţii Mălureni, jud. Argeş, autorităţile transmiţând o avertizare prin sistemul RO-ALERT. Ambii bărbaţi erau conştienţi şi au primit îngrijiri medicale de la echipajele SMURD şi SAJ prezente la faţa locului.

2 iunie 2019 - Cadavrul unui cioban de 47 ani din comuna bistriţeană Telciu, jud. Bistriţa-Năsăud, care dispăruse de acasă de aproape două săptămâni, a fost găsit într-o pădure din zona Romuli - Fiad, de la poalele Munţilor Rodnei, fără o parte din cap. Din cercetări a rezultat că bărbatul a murit după ce a fost atacat de un animal sălbatic, cel mai probabil un urs.

2 iunie 2019 - Pompierii şi jandarmii au intervenit pentru căutarea unui bărbat care ar fi fost atacat de urs, pe un deal de la marginea municipiului Curtea de Argeş. Incidentul a fost sesizat într-o zonă denumită Dealul Pietrişului, la faţa locului intervenind un echipaj de pompieri, un echipaj de jandarmi şi o ambulanţă.

29 mai 2019 - Doi turişti străini, un bărbat şi o femeie, care se aflau în zona Valea Urlei din Masivul Făgăraş, jud. Braşov, au fost atacaţi de un urs, bărbatul fiind rănit la un picior de animal.

15 mai 2019 - Un cioban din localitatea Mădăraş, judeţul Harghita, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, fiind rănit de un urs, în timp ce se afla cu oile la păscut.

7 mai 2019 - Un bărbat de 69 de ani, din comuna Vizantea-Livezi, judeţul Vrancea, a murit după ce a fost atacat de urs în timp ce efectua lucrări agricole pe un izlaz din extravilanul localităţii.

22 martie 2019 - Un tânăr de 35 de ani, din localitatea Crişeni, comuna Atid, judeţul Harghita, a fost rănit grav de un urs care l-a atacat în timp ce se afla în pădure şi i-a provocat multiple răni muşcate pe torace şi membrele superioare. Bărbatul a decedat în timp ce era transportat cu ambulanţa la spital.

7 ianuarie 2019 - Un cetăţean din Ungaria a ajuns la spital după ce a fost atacat de un urs în timp ce se afla la o partidă de vânătoare autorizată de mistreţi. Bărbatul a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc, unde a fost internat la secţia de ortopedie.

2018

13 decembrie 2018 - Un bărbat de 40 de ani a fost atacat de un urs, pe o păşune din localitatea sibiană Moardăş.

18 octombrie 2018 - O femeie în vârstă de 52 de ani şi soţul acesteia, de 58 de ani, din satul Plăieţu, comuna Măneciu, jud. Prahova, au fost atacaţi de un urs care a intrat în gospodăria acestora. Femeia a fost transportată la spital cu multiple excoriaţii pe antebraţul drept şi gamba dreaptă, şi cu plagă la glezna dreaptă.

12 octombrie 2018 - Un cioban din localitatea prahoveană Brebu a fost atacat şi rănit de un urs, în timp ce se afla pe un islaz din apropierea localităţii, bărbatul fiind internat în spital cu leziuni la ambele coapse.

1 octombrie 2018 - Doi soţi din satul Toaca, comuna Hodac, jud. Mureş, au ajuns la spital cu răni grave, după ce au fost atacaţi de un urs care a intrat în curtea lor, în timpul zilei.

19 septembrie 2018 - Un bărbat din comuna Cârţa, judeţul Harghita, a ajuns la spital după ce a fost atacat de un urs în timp ce mergea cu bicicleta pe lângă un lan de porumb.

21 august 2018 - Un urs a atacat la Tărceşti, în comuna Cobăteşti, jud. Harghita, într-o zonă cu pomi fructiferi, un bărbat de 40 de ani, pe care l-a rănit la o mână şi la un picior.

7 august 2018 - Un bărbat a suferit răni uşoare după ce a fost atacat de un urs în timp ce se afla campat cu cortul pe Valea Cerbului din Buşteni, jud. Prahova.

5 august 2018 - Doi bărbaţi au ajuns, la 5 august 2018, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, după ce au fost atacaţi de urs la Băile Tuşnad, jud. Harghita.

25 iulie 2018 - Un tânăr de 27 de ani, care a fost atacat de un urs, la Băile Tuşnad, jud. Harghita, a fost transportat la spital cu răni în zona pieptului, el fiind internat în Secţia de Boli Infecţioase.

12 iunie 2018 - Un cioban care păştea oile, pe un câmp din apropierea satului Şoimuşu Mic, jud. Harghita, a ajuns la spital, după ce a fost atacat de un urs.

18 mai 2018 - O turistă din Ungaria, venită în Harghita pentru pelerinajul de Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc, a ajuns la spital după ce a fost muşcată de un urs, la lacul Sf. Ana.

6 mai 2018 - Un copil de 9 ani din satul Călugăreni, comuna Mărtiniş, judeţul Harghita, a ajuns la spital după ce a fost atacat de un urs în timp ce se afla cu vacile la păscut şi era însoţit de tatăl său.

6 februarie 2018 - Un tânăr a ajuns la spitalul din Odorheiu Secuiesc, jud. Harghita, după ce a fost atacat de un urs. Tânărul, din localitatea Eliseni, se afla la 300 de metri de sat, la liziera pădurii, când a fost atacat de un urs.

2017

In 2017 Ministerul Mediului a notat 25 de atacuri cauzate de urşi asupra persoanelor, din care a rezultat decesul a două persoane. In acelasi an, STS a contorizat 748 de apeluri de urgență la 112 pentru atacuri ale urșilor sau pentru alertarea prezenței acestor animale sălbatice în apropierea localitatilor.

2016

În 2016 STS a contorizat 231 de apeluri de urgență la 112 pentru atacuri ale urșilor sau pentru alertarea prezenței acestor animale sălbatice în apropierea gospodăriilor, ori pe marginea drumurilor.

19 ianuarie 2016 - un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost rănit grav de un urs în pădurea satului băcăuan de munte Camenca.

2015

30 august 2015 - un băiat de 13 ani şi un bărbat de 42 de ani au fost atacaţi şi răniţi de un urs, la o stână de la marginea judeţului Cluj.

24 august 2015 - un copil de 14 ani, care se afla la o stână de vite, a fost atacat de un urs. Copilul a fost internat la Spitalul Municipal din Gheorgheni cu multiple plăgi muşcate.

2014

12 august 2014 - un cioban a fost atacat de urs la o stână din zona lacului Zănoaga (2.010 m), în Masivul Retezat. Victima de 54 de ani din localitatea Baru Mare lucra la stâna din Zănoaga împreună cu alţi doi ciobani. După atac, victima a reuşit să ajungă la refugiul Salvamont Zănoaga, împreună cu un alt cioban de la stână. Salvamontiştii care se aflau de serviciu i-au acordat primul ajutor, iar bărbatul a fost stabilizat.

28 ianuarie 2014 - un bărbat a fost atacat de un urs, în timp ce se deplasa spre locuinţa sa din apropierea cabanei de la Padina. Acesta a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital. Starea sa nu a fost gravă, acesta suferind mai multe zgârieturi în urma atacului ursului.

2013

21 august 2013 - un bărbat de 58 de ani din localitatea buzoiană Gura Teghii a ajuns la Spitalul judeţean de urgenţă Buzău în stare gravă, după ce a fost atacat de o ursoaică. Bărbatul a suferit politraumatisme la cap, braţe şi torace.

27 iulie 2013 - un sibian în vârstă de 60 de ani, din comuna Porumbacu de Jos, a scăpat doar cu două răni, la piciorul stâng şi mâna stângă, după ce a fost muşcat de un urs, în momentul în care s-a dus să-şi verifice porumbul de pe câmp.

3 iulie 2013 - un bărbat de aproximativ 40 de ani, care se afla la cules de fructe de pădure în zona Pasului Tihuţa din judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost atacat de un urs, însă a reuşit să se salveze şi să sune după ajutor. Bărbatul a fost preluat cu răni la coapsa superioară, în zona fesieră şi în zona mâinilor, însă era conştient.

31 mai 2013 - o femeie din comuna Groşii Ţibleşului a fost atacată de urs în timp ce culegea ciuperci într-o pădure din apropierea satului. Victima, de 66 de ani, a fost internată, la Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare cu răni multiple pe corp, mâini, scalp şi gât.

21 aprilie 2013 - doi ciobani au fost atacaţi de un urs în zona de nord a judeţului Harghita. Unul dintre ei a reuşit să se salveze, iar al doilea a fost găsit mort de către echipele de poliţişti, jandarmi şi silvicultori, după câteva ore de căutări. Cele două victime, de 49 ani şi 59 de ani, se aflau cu oile la păscut la aproximativ doi kilometri de comuna Bilbor.

9 aprilie 2013 - un bărbat în vârstă de 29 de ani a fost atacat de un urs în pădurea din zona localităţii Cavnic, în Munţii Gutâiului, la o distanţă de aproximativ 200-300 de metri de locuinţe. Bărbatul a reuşit să scape după ce i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit. Acesta a ajuns la spital având răni superficiale la braţ şi degete. După primirea îngrijirilor medicale, pacientul a fost transportat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase pentru a urma un tratament adecvat.

2012

19 octombrie 2012 - un cioban în vârstă de 20 de ani, angajat la o stână din apropierea localităţii harghitene Plăieşii de Jos, a fost atacat de un urs. Deşi a scăpat cu viaţă, a suferit mai multe leziuni grave la nivelul membrelor inferioare şi a fost transportat cu Ambulanţa la Spitalul de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

21 septembrie 2012 - un pădurar a fost atacat şi rănit de un urs, într-o pădure de lângă localitatea argeşeană Corbeni, din zona de nord-vest a judeţului Argeş. Bărbatul a fost rănit la un braţ şi transportat la Spitalul din Curtea de Argeş. Un alt pădurar a fost rănit uşor în tipul atacului, însă a refuzat transportul la spital, primind îngrijiri la faţa locului.

19 septembrie 2012 - un bărbat a fost ucis de un urs, în localitatea dâmboviţeană Moroieni, cadavrul acestuia fiind găsit de un paznic.

15 septembrie 2012 - un bărbat de 71 de ani a murit în comuna dâmboviţeană Pietroşiţa, după ce a fost atacat de un urs, în timp ce culegea prune. În aceeaşi zi, o femeie din comuna dâmboviţeană Buciumeni a fost atacată de un urs în timp ce se afla în livadă şi a fost transportată la Spitalul Judeţean Târgovişte. Tot la 15 septembrie 2012, o a treia persoană a fost atacată de un urs, în judeţul Dâmboviţa, un bărbat din Buciumeni care a suferit răni uşoare.

4 iulie 2012 - două persoane din judeţul Covasna atacate de urşi au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe cu leziuni pe aproape toată suprafaţa corpurilor.

16 mai 2012 - un adolescent a fost atacat de o ursoaică într-o pădure din apropierea municipiului Odorheiu Secuiesc şi s-a ales cu câteva plăgi produse de ghearele sălbăticiunii.

27 martie 2012 - un bărbat din comuna Ilva Mică a fost atacat de un urs în timp ce păştea oile, acesta suferind mai multe răni în special în zona picioarelor. Ciobanul a fost atacat de urs între localităţile Ilva Mică şi Feldru, într-o zonă mai greu accesibilă, şi a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat de urgenţă la spital.

2011

23 septembrie 2011 - un tânăr de 21 de ani a fost atacat de un urs la Sebiş din judeţul Bistriţa-Năsăud, în timp ce se afla într-o livadă, localitatea fiind situată în vecinătatea Munţilor Călimani. Băiatul a fost rănit în zona piciorului stâng şi a fost preluat de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud.

7 septembrie 2011 - un tânăr de 24 de ani, aflat de pază într-o livadă cu pomi fructiferi, a fost atacat de un urs, în comuna dâmboviţeană Râul Alb. El a fost transportat la spital, neavând răni grave.

30 august 2011 - un bărbat de 65 de ani a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc, după ce a fost atacat de un urs în timp ce ce afla la pescuit, la marginea comunei Dăneşti. În aceeaşi zi, un cioban din judeţul Neamţ, aflat la o stână din zona Corbu, judeţul Harghita, a fost rănit de un urs şi a ajuns la spital cu mai multe răni.

30 august 2011 - un cioban în vârstă de 48 de ani din Vulcana de Sus, judeţul Dâmboviţa, a fost atacat de un urs, bărbatul fiind dus la un spital din Bucureşti.

10 iunie 2011 - un bărbat de 35 de ani a fost atacat şi rănit de un urs, în zona localităţii argeşene Sălătrucu, fiind transportat la spitalul din Curtea de Argeş pentru îngrijiri medicale.

20 mai 2011 - o ursoaică a atacat un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani într-o pădure din apropierea localităţii Baraolt, victima fiind internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, pentru a fi supusă unei operaţii de chirurgie plastică.

3 martie 2011 - un bărbat de 36 de ani a fost atacat şi rănit grav de un urs în timp ce lucra la deszăpezirea unui drum forestier din Munţii Făgăraş, în urma muşcăturilor existând riscul ca omul să îşi piardă un ochi. El a fost dus la spitalul din Curtea de Argeş.

2010

4 iulie 2010 - un bărbat de 65 de ani, din comuna argeşeană Cicăneşti, a fost grav rănit de un urs care l-a atacat într-o pădure de la marginea localităţii.

1 iunie 2010 - un bărbat din comuna argeşeană Şuici a fost atacat de un urs în timp ce culegea ciuperci într-o pădure din apropierea localităţii, dar a reuşit să scape din ghearele animalului fără răni grave.

8 mai 2010 - un bărbat de 40 de ani a fost atacat de un urs la o stână din localitatea bistriţeană Ardan, comuna Şieu, satul fiind situat la poalele Munţilor Călimani. Victima a suferit răni în special în zona membrelor superioare şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa.

5 februarie 2010 - un bărbat în vârstă de aproximativ 65 de ani din localitatea covăsneană Dobârlău a fost atacat de un urs, fiind internat în stare gravă la Spitalul Judeţean Braşov.

2009

28 septembrie 2009 - un bărbat din comuna argeşeană Berevoeşti a fost atacat de un urs într-o pădure din apropierea localităţii, victima ajungând la spitalul din Câmpulung Muscel cu răni profunde la ambele picioare.

9 septembrie 2009 - un adolescent din Harghita a fost atacat de o ursoaică, în apropierea unei stâne, dar a scăpat doar cu răni uşoare întrucât animalul a fost alungat de câinii ciobăneşti.

29 august 2009 - un cioban din Harghita a fost transportat cu elicopterul la Târgu Mureş, în stare gravă, după ce a fost atacat de o ursoaică lângă o stână din zona Heveder, Depresiunea Gheorgheni.

30 iulie 2009 - un bărbat în vârstă de 38 de ani din satul Idicel Pădure, comuna mureşeană Brâncoveneşti, a murit, după ce a fost atacat de un urs, într-un lan de porumb din grădina aflată în spatele casei sale.

6 aprilie 2009 - un pădurar a fost atacat de un urs în pădurea de la marginea localităţii Băiuţ, în timp ce se afla la o partidă de vânătoare. Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, a suferit leziuni la nivelul mâinilor şi picioarelor, fiind internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare.

19 ianuarie 2009 - un jandarm a murit după ce a fost atacat de un urs, într-o pădure din apropierea comunei covăsnene Comandău. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, a fost muşcat şi lovit de animal peste faţă, decedând în drum spre spital, în urma unui stop cardiac.

18 ianuarie 2009 - un bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost atacat de un urs în localitatea covăsneană Comandău. Omul fost transportat la Spitalul din Covasna, în stare gravă.

2008

18 octombrie 2008 - o bătrână de 82 de ani din municipiul Baia Mare a fost atacată de un urs, în curtea casei sale. Femeia a suferit are răni multiple la nivelul feţei, la mâini şi la coapse.

15 septembrie 2008 - un cioban muşcat de urs a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti având traumatism cranio-cerebral şi multiple plăgi muşcate, după ce a fost atacat de urs în apropierea localităţii Poseşti.

11 septembrie 2008 - un bărbat din comuna vrânceană Reghiu a fost operat de urgenţă, la Spitalul "Sfântul Pantelimon" din Focşani, unde a fost adus cu multiple răni pe mâini şi pe picioare provocate de un urs în apropierea comunei.

8 septembrie 2008 - doi turişti belgieni au fost atacaţi de un urs în timp ce dormeau în cort în zona montană Padina din judeţul Dâmboviţa. Ursul a sfâşiat cortul şi l-a zgâriat pe un turist în zona toracelui, pe şold şi pe coapsa dreaptă. Prietena acestuia a suferit răni superficiale.

14 august 2008 - un turist german a fost atacat de un urs în zona montană Padina din judeţul Dâmboviţa, fiind transportat de urgenţă la spital. Turistul, în vârstă de 26 de ani, se afla într-un cort în Lunca Padinei din Munţii Bucegi, când un urs a sfâşiat cortul, l-a apucat de braţ pe bărbat, după care l-a rănit la cap.

1 august 2008 - un bărbat de circa 30 de ani a fost găsit mort, în imediata apropiere a aleii de sub Muntele Tâmpa, foarte aproape de centrul Braşovului. Cadavrul a fost depistat de două femei, care se plimbau cu câinele prin zonă. Trupul bărbatului era aproape sfâşiat, avea foarte multe răni şi muşcături de urs pe tot corpul, iar hainele erau rupte.

27 ianuarie 2008 - o femeie din localitatea Albeştii de Argeş a fost atacată de un urs, într-o pădure de la marginea satului. Femeia a fost muşcată de coapsa piciorului stâng şi de gât.

2007

11 septembrie 2007 - un urs a atacat doi turişti, tată şi fiu, care erau într-un cort, lângă Cabana Caraiman din Munţii Bucegi. Salvamontiştii i-au coborât pe cei doi turişti în Buşteni, de unde au fost preluaţi de ambulanţă. Tatăl rănit a fost dus la Spitalul din Sinaia, iar fiul său se afla în stare de şoc.

20 iulie 2007 - un om a fost ucis şi altul rănit de un urs în apropierea localităţii Zărneşti.

2006

21 noiembrie 2006 - o femeie în vârstă de 75 de ani din satul buzoian Gura Siriului a fost internată, la Spitalul orăşenesc Nehoiu, în urma leziunilor provocate de un urs, pătruns în gospodăria sa.

12 septembrie 2006 - un locuitor din Sighetul Marmaţiei, aflat la o partidă de vânătoare, a fost atacat de un urs, alegându-se cu răni foarte grave, fiind scăpat din ghearele ursului de colegi, care au tras focuri de armă.

4 septembrie 2006 - un harghitean a fost internat în spital după ce a fost atacat de o ursoaică, pe un teren de la marginea localităţii Dăneşti.

18 august 2006 - un urs a rupt un cort şi a rănit o persoană în zona montană Padina.

9 august 2006 - un braşovean în vârstă de 61 de ani a fost atacat de un urs în timp ce îşi plimba câinele în pădurea din apropierea cartierului Răcădău. Acesta a fost internat la Spitalul Judeţean Braşov cu mai multe plăgi muşcate pe mâini şi picioare, cu un singur hematom pe antebraţ, dar viaţa nu i-a fost pusă în pericol.

7 iulie 2006 - un cioban harghitean a ajuns la spital, cu răni grave la faţă, după ce a fost atacat de un urs, în pădure. El a fost transportat de urgenţă la secţia de chirurgie a Spitalului Municipal Gheorgheni, cu plăgi muşcate din faţă şi o fractură de piramidă nazală.

28 iunie 2006 - un braşovean din cartierul Noua a fost atacat de urs în timp ce se plimba cu câinele prin pădure. Omul a fost internat, în stare gravă, la Spitalul Judeţean Braşov, cu răni pe tot corpul şi traumatism toracic.

12 iunie 2006 - un copil în vârstă de 15 ani, instituţionalizat la complexul educaţional "Poiana Soarelui" din Braşov, a fost atacat de un urs, în timp ce se plimba cu bicicleta, împreună cu un alt coleg, pe un drum forestier din apropierea complexului educaţional.

Media

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework