Imprimă această pagină

Vizitele MINISTRULUI in SPITALE, ca pe vremea lui Ceausescu - INCREDIBILA MARTURIE A UNUI MEDIC!

Vizitele MINISTRULUI in SPITALE, ca pe vremea lui Ceausescu - INCREDIBILA MARTURIE A UNUI MEDIC!

Este de necrezut,se vorbeste atat de urat despre acest spital si nimeni,din conducere, nu are nici o reactie. De altfel asteptam de mult sa vedem un punct de vedere,al managerilor, asupra acestui spital,dar se pare ca se spera sa treaca toate ca un vis scurt si urat.

Eu ma numesc Oprea Dan si sunt chirurg aici, in spitalul numit ,,morga”.....Am si eu probleme de malpraxis, despre care nu mi-am permis sa vorbesc,considerand ca este imoral sa-mi dau cu parerea pana ce lucrurile nu vor fi clarificate. Cum poti spune ca un pacient a fost operat de apendicita in loc de meningita? Daca nu ai un minim de informatii despre aceste afectiuni,de pe net, de la un medic, din orice sursa credibila, cum poti avea o parere cat de cat realista? Cum poti spune initial, ca statistic, mortalitatea in acest spital este similara cu a altor spitale din tara, pentru ca apoi sa afirmi ca este un spital morga, un spital al mortii? Oare nu inteleg eu nimic?

Medicina nu este matematica, ce te faci daca cineva are dureri abdominale intense, cu accentuare progresiva, cu alterarea starii generale, cu reactie de aparare musculara la palparea abdomenului? Ce e de facut? Daca omul acela are o suferinta abdominala acuta? Ce sa alegi, sa risti asteptand,sau sa explorezi chirurgical acel abdomen? Preferi sa te uiti,asta se cheama explorare in scop de diagnostic. Exista in carti, se practica....Mai bine o laparotomie oarba, decat o afectiune peritoneala,de multe ori mortala, daca este neglijata. Eu am ales, am vazut ca nu este ceva peritoneal, am spus familiei si am continuat investigatiile. Tot insistentele mele au dus la precizarea diagnosticului! M-am ales cu dosar penal!!?? OK,fiecare are dreptul sa stie cu exactitate cauza mortii apartinatorului, are dreptul sa reclame, sa ceara explicatii, sa lupte pentru adevar! Dar de ce sa nu asteptam sa vedem adevarul? De ce sa nu avem decenta sa dam si celui reclamat,dreptul la o mica, mica prezumtie de nevinovatie? Eu asta nu inteleg......desfiintam o persoana, il facem de ras, il umilim, il condamnam in piata publica....vrem sa vedem sange.......Rezultatul cercetarilor nici nu mai conteaza.

Ce studii domnule? Niste criminali cu totii! Ar trebui ca sediul facultatilor de medicina sa se mute in penitenciar.........Fara scrupule! Si spitalul asta umilit, ranit, desfiintat, va fi pururi un subiect de presa. Fiti cu ochii pe el. Nu va exista niciodata situatia in care toti sa fie multumiti, se vor gasi nemultumiti, se vor gasi mereu,si mereu, cazuri..... Un doctor obosit, dupa ore nesfarsite de sala, tremurand de frica sa nu faca vreo eroare, sa nu ajunga ,,carne de tun” pentru presa, este cercetat de o apartinatoare..... Nu a sesizat o escara sacrata, e certat, inregistrat cu tel mobil, reclamat.........In final, bunica ajunge,prin dragostea nepoatei.......la azil.......iar medicul nepasator si neglijent.....ati ghicit,la Colegiul Medicilor......

Ministrul Sanatatii vine la Ploiesti. Tevatura mare.....nu avem internati copii in modulul de pediatrie. Ce este de facut? Sa internam cativa copii ai personalului, putin, pana trece vizita. Au aparut chiftele, mari cat palma in farfuriile pacientilor! Asta spun cei care au lucrat in sambata aceea. Chestia asta va aminteste de niste vremuri? Si e liberal, ca si profesiunea medicala! In rest,asteptam cu totii, din 1989, ca omul sa aiba sansa la un sistem de sanatate decent, la o concurenta loiala intre stat si privat, intre clinici universitare si alte spitale mari, judetene. Nu au toti venituri sa se trateze in clinici private. In plus, la privat nu se trateaza accidente, cazuri grave, cazuri la limita supravietuirii. 

Ai ceva de povestit? Scrie-ne la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., si iti publicam povestea!