Articol recomandat de Officedent Ploiesti - Avantajele purtarii aparatelor dentare de catre copii -

Dentisti Ploiesti Dentisti Ploiesti

Ortodontia reprezina una din cele mai in voga specializari in stomatologia moderna ce se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul problemelor de pozitie a dintilor. Tratamentul ortodontic implica folosirea aparatelor dentare pentru a alinia dantura sau pentru a corecta muscatura pacientului.

La ora actuala, tratamentul ortodontic reprezinta o optiune viabila pentru orice persoana indiferent de varsta iar ploiestenii pot beneficia de acest tip de tratament la Office Dent, o clinica stomatologica moderna situata in nordul orasului in cartierul Albert. In general aparatele dentare sunt foarte des intalnite la copii deoarece in perioada cresterii este mult mai usor sa muti sau sa indrepti pozitia dintisorilor. In plus, copii accepta mult mai usor purtarea aparatului dentar din punct de vedere social iar in unele cazuri acesta ajunge sa fie considerat chiar un accesoriu de moda. Din punct de vedere medical insa cu cat tratamentul ortodontic este inceput mai devreme cu atat durata acestuia este mai scurta si evolutia este mai buna. Un consult la medicul ortodont este indicat pentru copii cu varste intre 8 si 12 ani sau atunci cand sunt observate probleme de genul dintilor inghesuiti care sunt greu de curatat sau care pot impiedica dintii permanenti sa erupa. Alte probleme pe care parintii trebuie sa le urmareasca sunt disproportionalitatea intre maxilar si mandibula, dinti prea mari, lipsa unor dinti, pierderea unor dinti prin accidentari sau chiar probleme de respiratie. Aparatul dentar este insa folosit si in cazul pacientilor adulti. Odata cu aparitia bracket-urilor “transparente” din ceramica sau safir - tratamentul ortodontic a devenit o optiune nu doar pentru copii dar si pentru adultii care doresc sa corecteze probleme functionale sau estetice ale danturii. Impactul estetic al purtarii unui aparat este unul din factorii principali care declanseaza reticenta pacientilor adulti dar cu ajutorul tehnologiilor moderne aparatele ortodontice au ajuns sa fie cat mai putin vizibile sau cat mai discrete. Medicul ortodont aliniaza dintii in pozitia dorita prin folosirea bracket-urilor care aplica o presiune constanta pe dinti in directia dorita. Aceasta presiune este ajustata periodic in decursul tratamentului a carui durata poate varia intre 1 si 3 ani in functie de specificul fiecarui caz. In general pentru copii sunt folosite aparate mobile care trebuie purtate un minim de 16 ore pe zi iar pentru adulti sunt folosite aparate fixe estetice.

Mai multe informatii despre serviciile de ortodontie oferite in cadrul clinicii Office Dent sau pentru programari la medicul specialist ortodont accesati www.officedent.ro  sau sunati la telefon 0244 43 48 43 sau 0344 143 286

Vezi toate informatiile din sectiunea Dentisti Ploiesti: www.myploiesti.ro/dentisti-ploiesti 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework