Patru greseli, in modul de viata, care iti afecteaza sanatatea intima

Patru greseli, in modul de viata, care iti afecteaza sanatatea intima

Igiena intimă constituie un ritual de îngrijire esenţial sănătăţii oricărei femei, ce presupune un echilibru între siguranţă, protecţie şi confort. Astfel, nu doar regulile de bază pe care îngrijirea intimă le presupune sunt importante, ci şi greşelile pe care aceasta le poate aduce.

Dieta bogată în zahăr, carbohidraţi şi gluten afectează sănătatea genitală

Alimentele bogate în zaharuri, grăsimi şi carbohidraţi afectează nu doar nivelul glicemic sau colesterolul, ci şi sănătatea intimă, mărind predispoziţia infecţiilor zonei genitale. Consumul în exces al alimentelor dulci determină creşterea nivelului glucozei din sânge, favorizând astfel dezvoltarea ciupercii Candida Albicanis, responsabilă pentru apariţia candidozei. În plus, specialiştii recomandă şi evitarea alimentelor care conţin gluten, o proteină care se găseşte în grâu, secară şi orz. Un nivel ridicat de gluten este adesea corelat cu diverse probleme digestive şi mai mult decât atât, acesta inhibă dezvoltarea culturilor probiotice – bacteriile bune care asigură protectia florei vaginale.

Antibioticele – un pericol pentru sănătatea intimă

Terapiile cu antibiotice au rolul de a distruge agenţii patogeni care creează infecţii, însă acestea distrug şi lactobacilii care asigură protecţia florei vaginale, crescând astfel riscul apariţiei de noi infecţii. În plus, acestea sunt şi cauza scăderii producţiei de acid lactic, o altă barieră protectoare a zonei intime. Fluctuaţia nivelului de acid lactic din organism determină dezechilibre ale pH-ului florei bacteriene şi creşte predispoziţia instalării candidozei sau vaginozei bacteriene. Tocmai de aceea, tratamentele cu antibiotice trebuie întotdeauna însoţite de o alimentaţie bogată în iaurt, pentru a compensa refacerea probioticelor şi a acidului lactic din organism.

Atenţie în alegerea lenjeriei intime

În alegerea lenjeriei intime nu trebuie să ţineţi cont doar de elementul estetic, ci să vă asiguraţi şi că aceasta asiguăa protecţie şi confort. Specialiştii avertizează în legătură cu lenjeria tip tanga, întrucât aceasta favorizează transferul de bacterii de la o zonă intimă la alta şi creşte riscul apariţiei infecţiilor bacteriene. O altă recomandare este evitarea materialelor sintetice precum lycra sau spandex întrucât nu permit pielii să respire şi creează un mediu umed, propice dezvoltării bacteriilor şi ciupercilor în zona intimă. În acest sens, cea mai bună alegere rămâne lenjeria din bumbac. Igiena intimă dupa relaţiile sexuale În timpul actului sexual, secreţiile vaginale pot provoca trecerea bacteriilor la nivelul zonei orificiului urinar şi în vezica urinară, ceea ce constituie premisa pentru apariţia cistitei. Astfel, după actul sexual este recomandat să mergeţi la toaletă pentru a urina şi a face un duş, pentru a elimina astfel bacteriile care se acumulează în vezica urinara sau la nivelul organelor genitale.

Evita dusurile vaginale

Vaginul este un organ foarte complex, care are propriul sistem de curăţare prin intermediul secreţiilor mucoase. Acestea îndeplinesc un dublu rol: atat de igienizare, cât şi de protecţie a florei vaginale. Din acest motiv, specialiştii nu recomandă spălăturile vaginale ca modalitate de îngrjire a zonei intime, întrucât strică echilibrul florei vaginale şi modifică pH-ul. Exceptiile sunt cazurile în care, în urma unui consult medical, acestea sunt propuse ca metodă de terapie adjuvantă. La baza unei igiene intime corecte stă bineînţeles şi alegerea produselor potrivite, care sa asigure confort, siguranţă şi protecţie.

Un remediu

Gama Lady Health de la Ropharma cuprinde produse de ultimă generaţie destinate igienei intime a femeilor, cu eficienţă clinică demonstrată, fabricate din ingrediente naturale (aloe vera, extract de arbore de ceai, extract din stuguri, etc) asociate cu filtrat de iaurt probiotic obţinut prin extragerea componentelor bioactive din laptele fermentat. Având la bază conceptul de apărare cu ajutorul biotehnologiei de ultimă generaţie, prin utilizarea filtratului de iaurt probiotic, produsele Lady Health reechilibreaza pH-ul florei vaginale, reduc mirosurile neplăcute şi protejează zona intimă de infecţii. Produsele Lady Health sunt disponibile în farmaciile din Ploiesti şi online, pe www.ropharma-healthcare.ro 

Alt remediu

Un numar mare de boli de acest fel pot fi combatute acum cu ozonoterapie. Detalii pe www.arceda.ro 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework