Imprimă această pagină

Lista scolilor din Ploiesti unde exista cabinete stomatologice

Starea de sanatate dentara a prescolarilor si scolarilor din municipiul Ploiesti va fi evaluata in cadrul unei campanii organizata  de municipalitate în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Prahova si cu unitatile de invatamant preuniversitar din Ploiesti.

 

În sedinta de Consiliu Local din 24 iulie va fi supus aprobarii un proiect de hotarare prin care  va fi alocata suma de 120.000 de lei necesara pentru evaluarea starii de sanatate dentara si dispensarizarea prescolarilor/elevilor din municipiul Ploiesti inscrisi in sistemul de invatamant preuniversitar de stat.

 

Evaluarea starii de sanatate orala si campania de informare si promovare a unui stil de viata sanatos se va realiza pentru aproximativ 37.487 prescolari si elevi din Ploiesti (numar raportat de inspectoratul scolar pentru anul 2013-2014).

 

Aceasta evaluare va fi realizata pe parcursul anului scolar 2014-2015 de medicii stomatologi din cele 8 cabinete stomatologice scolare aflate  in unitatile de invatamant din Ploiesti : Liceul « 1Mai », scoala generala « Nicolae Balcescu », C.N. « Al. I. Cuza », C.N. « Mihai Viteazul », scoala generala « Sfânta Vineri », C.N. « I.L. Caragiale », C.N « Nichita Stanescu », scoala generala « Henri Mathias Berthelot” . Rezultatul evaluarii cat si recomandarile necesare  se vor consemna in « FISA DE EVALUARE A SANATATII DENTARE » ce va fi transmisa parintilor.

 

Campania de informare va urmari in special formarea unor deprinderi sanatoase in ceea ce priveste igiena orala si incurajarea tratamentului precoce al potentialelor probleme de sanatate dentara.

Vezi toate informatiile din sectiunea Dentisti Ploiesti: www.myploiesti.ro/dentisti-ploiesti