Imprimă această pagină

Cine este Alin Scarlat, doctorul care vrea să ţină cancerul sub control 

doctor Alin Scarlat doctor Alin Scarlat

Rezultatele celor 33 de ani de carieră ai medicului Alin Scarlat sunt cea mai puternică garanţie pentru ambiţiosul proiect AS Medica Bucov. La doar 1,5 kilometri de Ploieşti, pe un teren pus la dispoziţie de primăria din localitate, acolo va începe să funcţioneze unul dintre cele mai moderne facilităţi medicale ale Prahovei. Aşadar, cine este doctorul Alin Scarlat, omul care nu se teme să spună că boli precum cancerul pot fi nu doar diagnosticate ci şi ţinute sub control?

Născut pe 4 Iunie 1956 în localitatea Bătrâni, Prahova a absolvit Liceului Teoretic „Nicolae Iorga”, Vălenii de Munte, cu media de Bacalaureat 9,83. În 1983 a absolvit Facultatea de Medicină Generală IMF Cluj-Napoca cu media la Examenul de Diplomă 10. A urmat mai multe cursuri şi specializări în medicina internă. În mai 2007 a obţinu titlul de doctor în ştiinţe medicale cu distincţia Cum Laudae - UMF Cluj-Napoca. În paralel a avut o carieră profesională de succes: 

  • 1994-1996: medic şef secţie exterioară, Spitalul Municipal 1, Ploieşti,
  • 1996-2000: medic şef Policlinica Ministerului de Interne Prahova,
  • 1998: devine medic primar în medicină internă în urma examenului de primariat,
  • 2000-2009: director adjunct al Centrului Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ploieşti,
  • 2009-2011: director al Centrului Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ploieşti.

Doctorul Scarlat este autor sau coautor al mai multor studii şi cercetări referitoare la diagnosticarea şi tratarea unor boli precum cancerul, ulcerul gastric, boli hepatice sau cele cardiace. Este deţinătorul mai multor brevete de invenţie pentru medicamente naturiste folosite în combaterea sau limitarea efectelor acestor boli, printre care Veralin, Etralin şi Hepalin.

Rezultatele studiilor, cercetărilor şi observaţiilor din practica medicală au fost sintetizate în mai multe cărţi, unele dintre ele cum ar fi “Cheia Longevităţii” sau “Cum prevenim cancerul”, fiind adevăvate best-seller-uri ale domeniului medicinii naturiste. Ca rezultat al acestei munci pe durata a peste 30 de ani, este aproape imposibil să discuţi astăzi despre medicina naturistă din România, şi nu numai, fără să faci referire la vreuna dintre lucrările sau cărţile publicate de prahoveanul Alin Scarlat. „Ghid de terapie naturistă”, „Mic Tratat de Fitomedicină” sau “Bazele Fitoterapiei”, sunt doar câteva dintre cărţile publicate care îl transformă pe doctorul Scarlat într-un reper de neocolit al medicinii naturiste. 

Studiul, diagnosticarea, combaterea şi tratarea cancerului a fost o preocupare constantă a medicului Alin Scarlat. A participat la studii clinice de anvergură cu rezultate concrete imediate. De exemplu cercetarea, împreună cu un colectiv de cercetători din Cluj-Napoca de la Facultatea de Medicină Veterinară şi Facultatea de Farmacie, a efectelor unui extract hidro-alcoolic dintr-o ciupercă, Coriolus versicolor, recoltată din zona Valenii de Munte, în cancerul peritoneal indus experimental la animale comparativ cu efectul Doxorubicinei (citostatic potent) a dus la demonstrarea că acest extract este de două ori mai eficient decât Doxorubicina în vindecarea carcinomatozei peritoneale induse fără a avea efecte toxice. Aceste rezultate au fost confirmate imediat de cercetători din mai multe ţări ale lumii dintre care amintim Japonia şi SUA.

De asemenea, de peste 15 ani studiază efectul produsului medicamentos Oncolyn brevetat în SUA asupra diferitelor tipuri de cancer sau leucemii. Rezultatele acestui studiu au fost publicate alături de rezultatele altor studii realizate de cercetători de prestigiu din Canada, Australia şi SUA.

Rezultatele anilor de cercetări, studii şi practică în domeniu au fost concretizate în câteva cărţi de referinţă pentru domeniu: „Factorii de risc in cancer” – 201 şi „Cum prevenim cancerul” – 2013.

Acestea sunt reperele principale ale unei cariere cu adevărat impresionante al cărei element comun poate fi definit foarte simplu prin sintagma “compasiune şi grijă faţă de aproape”. 

Compus din Spital, Policlinică, Laborator de analize medicale şi un Centru de cercetare, Centrul de Sănătate AS Medica Bucov este un nou început pentru doctorul Scarlat. Este locul în care intenţionează să le ofere cât mai multora dintre semeni posibilitatea de a beneficia de rezultatele muncii sale.