Imprimă această pagină

Cancerul poate fi diagnosticat din timp. Implică-te!

Cancerul poate fi diagnosticat din timp. Implică-te!

Prahovenii care sunt suspecți de cancer vor putea fi diagnosticați în timp record începând cu a doua parte a anului 2015. Investigațiile vor fi realizate într-o nouă facilitate medicală care se deschide anul acesta la doar 1,5 kilometri de Ploiești, în satul Bucov.

 

Centrul de Sănătate AS Medica Bucov este materializarea visului de o viață al medicului Alin Scarlat, doctor în științe medicale, medic primar medicină internă. Pornită în 2014 ca urmare a unui parteneriat cu primăria Bucov, investiția se apropie de finalizare. Pe o suprafaţă de 3.485 mp, pe un fost teren viran de lângă Biserica din localitate, Centru de Sănătate va cuprinde Spitalul AS Medica cu policlinică şi laborator de analize medicale, cât şi un centru de cercetare şi microproducţie .

“Practic fiecare pacient care va trece pragul acestei unități va fi investigat complet și complex astfel încât la terminarea acestei acțiuni să putem înscrie NEGATIV sau POZITIV DIN PUNCT DE VEDERE ONCOLOGIC. Desigur o mare parte dintre pacienți vor putea fi investigați pentru depistarea precoce a cancerului doar în condiții ambulatorii, dar vor fi și pacienți care vor necesita internare de o zi sau prelungită în Clinica cu paturi”, ne-a declarat medicul Alin Scarlat, fondatorul Centrului de Sănătate.

Tot o premieră în medicina prahoveană o reprezintă şi modul în care vor fi finanţate o parte dintre investigaţiile făcute aici, astfel încât un număr cât mai mare de oameni să poată avea acces la serviciile medicale de înaltă calitate. 

“În Spitalul AS Medica  ne propunem să realizăm un screening populaţional - judeţul Prahova are în jur de 800 000 de locuitori - pentru depistarea în stadii incipiente a cancerului, a purtătorilor de virusuri cu potenţial cancerigen sau de modificări genetice cu potenţial cancerigen. Cei depistați cu o formă de cancer vor fi direcționați prin intermediul oncologului angajat de noi pentru tratament de specialitate prin programul național. Pentru că realitatea ne arată că programul are sincope de funcţionare-finanţare, am creat “Asociația sănătate pentru toţi – Dr. Scarlat”. Unul dintre scopurile pentru care am înfiinţat Asociaţia este şi acela de a putea interveni pentru cofinanțarea tratamentului oncologic în situația insuficienței fondurilor alocate prin programul național. Din sponsorizările şi donaţiile primite de Asociaţie, vom încerca, pe cât posibil, să asigurăm accesul la servicii medicale de înalt profesionalism pentru pacienţii cu venituri mici, care în mod obişnuit nici nu ar putea să îndrăznească să se gândească la acest lucru. Este un vis vechi de-al meu, rezultat dintr-o carieră de peste 33 de ani de practică medicală în care nu rareori am văzut cum pacienţi cu şanse reale de recuperare renunţă la proceduri din cauza lipsei banilor”, ne-a declarat doctorul Scarlat.

Şi tu poţi deveni parte a acestui proiect şi poţi sprijini Centrul de Sănătate AS Medica Bucov. Poate că ţi se pare că 2% din impozitul pe venit reprezintă o valoare mică însă ea este vitală pentru ca acest proiect să devină cu adevărat eficient şi permisiv pentru un număr cât mai mare de pacienţi. Poţi face această donaţie către “Asociația Sănătate pentru Toţi – Alin Scarlat” descărcând şi completând formularul pe care îl găseşti publicat pe: www.asociatiadoctorscarlat.ro, pe www.facebook.com/Dr.AlinScarlat, sau la finalul acestui articol. De asemenea, pentru informaţii suplimentare, puteţi suna la 0244. 210.386.