Imprimă această pagină

Microgreens - Microplante - Comanda acum plantele-minune!

MICROPLANTE COMENZI MICROPLANTE COMENZI

Microgreens sunt o forma de plante tinere, comestibile, produse din legume, plante aromatice si alte specii, recoltate intre 7 si 25 de zile. Acestea variaza in marime, de la 5 la 10 cm, sunt mai dezvoltate decat germenii si mai mici decat plantele “petit” si “baby”.Microgreens pot fi considerate un plus vizual , dar si nutritional pentru orice farfurie pentru ca o planta in acest stadiu de crestere este de 4-40 de ori mai concentrate in nutrienti, vitamine si minerale benefice.

Microplantele isi acumuleaza nutrientii din substratul organic pe baza de turba, din lumina solara, prin fotosinteza si din seminta. Microgreens au aparut in SUA, iar acum se cultiva si in Romania, cultivate pe un strat artificial sau natural. Se gasesc, acum, microplante de brocoli, varza, sfecla rosie, busuioc. Nu e ieftin sau usor sa le cultivi. Ai nevoie de un solar incalzit, mese, seminte, materiale pentru stratul suport. 

Avantajele consumului de microplante sunt imense. Unele specii contin cantitati mari ale unor substante cu rol antioxidant, antiiflamator, cu potential foarte ridicat in preventia, protectia si terapia unui numar ridicat de boli. Micro-varza rosie contine, de exemplu, cantitati foarte mari de antociani, substante beneficie organismului, dar si calciu, care, la 100 de grame de planta, are o concentratie mai mare decat cel din 100 grame de lapte. 

Poti comanda si tu, in avans, aceste plante, sunand la 0723 657 629