Primarul Ploiestiului, sedinte pe tema nCoV, noul coronavirus provenit din China

Primarul Ploiestiului, sedinte pe tema nCoV, noul coronavirus provenit din China

Primarul Ploiestiului, Adrian Dobre, a anuntat pentru joi, 23 ianuarie, o sedinte pe tema coronavirusului chinezesc. Iata anuntul facut pe facebook:

"In contextul apariției mai multor cazuri de gripă în București și alte orașe, și a acțiunilor de igienizare incorect realizate, care au generat închiderea mai multor școli din țară, am convocat Comitetul local pentru situații de urgență. De asemenea, în cadrul întâlnirii vom discuta și despre măsurile de prevenție a Coronavirusului, care se extinde rapid la nivel global. În Ploiești nu au fost semnalate situații de natura celor amintite mai sus, dar este mai bine să prevenim și să stabilim din timp măsurile de care avem nevoie. Întâlnirea va avea loc mâine dimineață la ora 9:30".

Primaria Ploiesti este singura autoritate locala care s-a "activat" pe aceasta tema. Iar la nivel national, doar Institutul National de Sanatate Publice a venit cu un comunicat. Iata-l:

"Pneumonia cu noul coronavirus (2019-nCoV) este o boala respiratorie acuta depistata initial in orasul Wuhan, Provincia Hubei, China si care s-a raspandit ulterior in alte 3 provincii din China: Guangdong Sheng, Beijing Shi si Shanghai Shi. Spectrul clinic al bolii inca nu este pe deplin cunoscut. Ceea ce cunoastem, pana in acest moment, este faptul ca pacientii prezinta febra (minimum 38 grade Celsius), tuse, iar in cazurile mai severe, dificultate la respiratie. Perioada de incubatie (timpul de la momentul infectarii, pana la aparitia primelor simptome si semne de boala) nu a depasit 14 zile. Sursa de agent patogen este inca necunoscuta si, prin urmare, ECDC presupune ca ar putea fi activa in continuare si genera noi cazuri. Aparitia catorva cazuri fara legatura cu piata de peste/fructe de mare si animale vii considerata a fi punctul de plecare al izbucnirii, sau fara legatura cu alte piete similare, sugereaza posibilitatea ca sursa de agent patogen sa fie mai larg raspandita sau posibilitatea transmiterii inter-umane. Avand in vedere stadiul actual al cunoasterii si factorii necunoscuti, ECDC considera ca in prezent există o probabilitate moderată de infecție pentru călătorii din UE/SEE care vizitează Wuhan. Există o probabilitate mare de import de cazuri în țările cu cel mai mare volum de persoane care călătoresc către și dinspre Wuhan (ex. țări din Asia). Există o probabilitate mică de import de cazuri în țările UE / SEE, datorită traficului mai puțin extins al persoanelor către și dinspre Wuhan. Respectarea practicilor adecvate de prevenire și control al infecțiilor, în special în unitatile sanitare, în țările UE/SEE și evidentele unei transmiteri inter-umane limitate, determina ca probabilitatea evaluată ca un caz raportat în UE să genereze cazuri secundare în UE/SEE să fie foarte scăzută".

 
Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework