Pe cont propriu in plina pandemie. Cum procedezi? 

Pe cont propriu in plina pandemie. Cum procedezi? 
Cum riscul de a ne trezi in plina pandemie pare real in aceste zile, MyPloiesti.ro a cautat surse credibile de informatii privind aceasta situatie. Iata ce am gasit:
  • Spălatul frecvent pe mâini cu apă și săpun. Acoperă-ți gura când strănuți sau tușești. Dacă ai un șervețel, după utilizare aruncă-l la coș. Nu strănuta în mâini, mai bine tușește în încheietura brațului. Evită să mergi în locuri publice dacă ești bolnav.
  • Fa stocuri de apă, alimente și lucruri de trebuință în casă (link trusă de supraviețuire pentru o perioadă de 3-5 zile). Adapteaza trusa la o perioadă de până la 3 luni: conserve, bani, mănuși medicale, maști de protecție, geluri de curățare a mâinilor, materiale de dezinfecție, alimentatoare solare, lanterne cu acționare manuală, lămpi cu petrol sau cu alimentare solară si lampi pentru încălzirea hranei.
  • Fii pregătit să faci tratarea bolii ca pe vremea străbunicilorServiciile medicale vor fi cu siguranță insuficiente în cazul unei pandemii. Fa rost de o trusă de prim ajutor, invata cum să o folosești, invata acordarea primului ajutor. Fa stocuri consistente de medicamente de bază: calmante, medicamente pentru răceală și gripă, anti febră, deranj stomacal (e.g. diaree), plus vitamine.
  • Planifică o cameră de carantină Izolează-i pe cei bolnavi în această cameră și curăță zilnice suprafețele. O cameră de carantină poate să facă diferența între bolnavi și sănătoși! (link cameră de carantină).
  • Fă un plan de urgență! Cine ar avea grijă de copiii tăi dacă tu trebuie să mergi la muncă? Poti înceta să mergi la muncă pentru a te proteja pe tine și pe familia ta? Ai suficiente economii ca să treci printr-o astfel de criză dacă nu ești plătit? Dacă este nevoie să pleci din oraș ai unde să te refugiezi, cu ce să trăiești și cu ce să te deplasezi?
*** Diferența dintre epidemie și pandemie? Epidemia este izolată într-o regiune sau țară. Pandemia este boala ce afectează un număr mare de persoane din întreaga lume. Riscul de pandemie este ridicat din motive ce tin de globalizare: daca în mai puțin 24 de ore, persoane și bunuri pot ajunge dintr-o parte în alta a globului, si bolile pot face acelasi lucru. De aceea, e bine sa cunosti un mod de actiune care sa-ti protejeze familia pe o perioada între câteva săptămâni și 3 luni.
 
Sursa informatiilor: ROZILIENT, cel mai credibil furnizor de informatii tactice de uz civil. Le gasiti acolo pe larg, cu mult mai multe detalii. 
Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework