regulile de pandemie in activitatea stomatologica

regulile de pandemie in activitatea stomatologica

Este considerată urgență stomatologică situația în care pacientul are nevoie de îngrijiri medicale imediate pentru controlul durerii, infecției sau sângerării, potrivit dispozițiilor art. 12 alin. (3) din Codul deontologic adoptat prin Decizia Adunării generale naționale prin Decizia nr. 15/2010.

Urgențele stomatologice (medico-dentare) sunt următoarele: 1. hemoragia postextracțională; 2. durerea datorată pulpitei acute; 3. durerea datorată parodontitei apicale acute; 4. pericoronarita dinților incluși; 5. alveolita postextracțională; 6. celulitele / abcesele periosoase; 7. fracturile de maxilar/mandibulă (imobilizare de urgență); 8. luxația articulației temporo-mandibulare; 9. traumatisme dento-alveolare (luxații, avulsii, fracturi dentare cu interesarea camerei pulpare); 10. gingvostomatita ulceronecrotică.

Pentru tratamentul urgențelor stomatologice în contextul COVID-19, atât în cazul pacienților confirmați, cât și în cazul pacienților suspecți, vor fi respectate toate măsurile de prevenire stabilite de reglementările legale în vigoare, la care suplimentar recomandăm:

a) în sala de așteptare distanța între pacienți va fi de 2 m;

b) însoțitorii și pacienții vor primi în sala de așteptare măști chirurgicale și li se vor aplica măsuri de decontaminare și dezinfecție;

c) personalul medical va purta obligatoriu echipamentul individual de protecție recomandat pentru procedurile care generează aerosoli: mască N5 sau FFP2 standard/echivalent, halat impermeabil de unică folosință/combinezon, mănuși de unică utilizare, ochelari de protecție/vizieră;

d) se va proceda la nebulizarea cabinetului după fiecare pacient; după nebulizare, se așteaptă o perioadă de 2-4 ore, după care se poate desfășura din nou activitatea stomatologică.

In Prahova, gasiti servicii stomatologice de urgenta la clinica Officedent Ploiesti (https://officedent.ro/). Programari la 0720582319. Detalii aici.

 

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework