Detoxifierea si slabit, in patru pasi, dupa Paste

Detoxifiere in patru pasi, inainte de Paste Detoxifiere in patru pasi, inainte de Paste

Te intrebi de ce sa faci o detoxifiere dupa Paste? E un pas bun, pentru ca tocmai a trecut o perioada cu multa mancare. Iar daca ai de gand sa te rasfeti, e bine sa mai scapi de toxinele deja existente in corp.

Inlocuieste o masa cu un smoothie

Si nu cu orice smoothie, ci cu unul detoxifiant! Iata o reteta de smoothie cu spanac si ghimbir: 2 maini de spanac, 1 bucata de ghimbir de 2 centimetri, 1 banana, 1 lingurita de scortisoara, 1/2 ceasca de apa. Pune toate ingredientele intr-un blender si pulseaza pana cand obtii o compozitie fina. E indicat sa toci bine ghimbirul inainte! Ghimbirul nu doar ca imbunatateste digestia, dar ajuta si la o mai buna curatare a colonului. Spanacul contine clorofila care ajuta ficatul sa descompuna si sa elimine toxinele mai eficient. Poti bea acest smoothie la micul dejun. Iti va accelera metabolismul si iti va da energie!

Incearca sa postesti o zi sau doua

Eliminarea carnii si a lactatelor din meniu, macar pentru 1-2 zile, este o idee buna intr-o cura de detoxifiere inainte de Paste! Ii vei da corpului ocazia sa se odihneasca si sa se recupereze. Cu cat mancarea este mai usoara, corpul se va concentra mai putin pe digestie si pe descompunerea potentialelor toxine. Inlocuieste carnea si lactatele cu fructe si legume, cereale integrale, nuci si seminte. Fa-ti supe, piure-uri de legume, legume preparate in cuptor/fierte/pe gratar. Incearca sa diversifici cat mai mult meniul ca sa nu fii tentata sa poftesti la carne.

Bea ceai verde in loc de cafea

Ceaiul verde este diuretic – ajuta la eliminarea toxinelor din corp prin urina. Dar contine si antioxidanti, numiti catechine, care au puterea de a stimuli ficatului si de a-l face sa functioneze mai eficient. Mai mult, un antioxidant pe care il contine ceaiul verde – EGCG – protejeaza ficatul de actiunea daunatoare a toxinelor. Bonus: Ceaiul verde contine cafeina (ce-i drept, in cantitati mai mici decat cafeaua) si iti da energia de care ai nevoie la prima ora! Deci, nu-ti fie teama ca o sa te simti molesita si obosita fiindca renunti la cafea.

Detoxifiere: fara procesate

Carbohidrati, zahar, faina,paine, dulciuri – incearca sa renunti la ele macar cat faci detoxifierea ca sa reduci toxinele si chimicalele din alimentatie. E un pas pe care ar trebui sa-l iei in considerare si pe termen lung daca vrei sa ai un stil de viata sanatos. Concentreaza-te pe alimente cat mai sanatoase si cat mai proaspete. Mananca legume de sezon combinate cu quinoa, bulgur, orez brun, cuscus la mesele principale si salate – vegetalele verzi ajuta la detoxifiere! Daca ti-e pofta de ceva dulce, alege fructele proaspete in locul ciocolatei. Fa-ti smoothie-uri si sucuri si ia-le la pachet la birou!

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework