Prospecţiuni se implică în promovarea EcoAtitudinii în judeţul Prahova

prospectiuni ecoatitudini prospectiuni ecoatitudini

Aflată la cea de-a patra ediţie, campania EcoAtitudine are ca scop schimbarea unor mentalităţi care să determine atitudini în favoarea ecologiei. În acest an, lupta pentru un mediu sănătos ajunge şi în şcolile din judeţul Prahova, unde, începând cu 15 octombrie, activităţile din cadrul proiectului se desfăşoară cu sprijinul companiei Prospecţiuni.

Pe lângă vasta expertiză în furnizarea de servicii geologice şi geofizice, compania Prospecţiuni s-a implicat intens în proiecte de responsabilizare şi educaţie a comunităţilor locale cu privire la importanţa protejării mediului. „În activitatea pe care o desfășurăm de 65 de ani, securizarea mediului este unul dintre principiile de bază, alături de consolidarea unor relaţii de prietenie cu cetăţenii localităţilor în care lucrăm. Întotdeauna ne asigurăm că fiecare angajat şi participant la lucrările noastre de prospectare respectă toate standardele de mediu, iar parteneriatul cu inițiatorii campaniei s-a ivit natural, deoarece Prospecţiuni înțelege nevoia unui climat sănătos şi importanţa formării comunităţilor, de la o vârstă fragedă, în spiritul protecţiei şi prezervării mediului”, a declarat Marius Milea, Chief Operational Officer Prospecțiuni.

Nu este prima oară când Prospecţiuni se implică în activităţi importante ale comunităţilor locale, însă dezvoltarea unei atitudini civice şi responsabile faţă de mediul înconjurător, în rândul tinerilor reprezintă unul dintre cele mai importante deziderate pe care şi le-a asumat compania. EcoAtitudine este cel mai amplu program de educație ecologică din România, care se adresează copiilor din clasele 0 – VIII.

Campania a pornit în 2010 şi urmează a se desfăşura anual până în 2020, la finalul ei urmând a fi implicaţi peste 1.000.000 de elevi, conform obiectivelor organizatorilor. Scopul primar al proiectului este conştientizarea în rândul elevilor a importanţei colectării selective a deşeurilor, un domeniu în care România încă atrage semnale negative din partea comunităţilor europene.

Prospecţiuni susţine acest proiect şi în judeţele Timiş, Gorj şi Dâmboviţa.

VEZI MAI JOS O GALERIE FOTO RELEVANTA

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework