Alarma si evacuare la AFI Ploiesti. Citeste cat de STUPID s-au purtat cei aflati in mall - VIDEO si FOTO EXCLUSIV

Alarma si evacuare la AFI Ploiesti. Citeste cat de STUPID s-au purtat cei aflati in mall - VIDEO si FOTO EXCLUSIV

Sambata s-au intamplat cateva lucruri ciudate la Afi Ploiesti. Cel mai important - blocarea completa a strazii Calomfirescu, cu un utilaj greu, necesar in santierul conex mall-ului, pentru amenajarea Cinema City. In al doilea rand, declaratia data politiei de catre cei de la mall, conform careia a fost doar o defectiune a sistemului de alarmare, nu se sustine. Inainte de pornirea alarmei, hipermarketul Cora a fost lasat in bezna. Sistemul de alarma a pornit cateva secunde mai tarziu, probabil pentru a linisti sutele de oameni ramasi pe intuneric intre rafturi. 

E bine ca sistemul de alarmare functioneaza la AFI: un sunet strident, care te face atent, urmat de comunicari in limbile romana si engleza, care roaga publicul sa paraseasca cladirea in ordine. Personalul de paza a fost insa depasit de situatie. Nici unul dintre agentii de paza n-a stiut sa indrume oamenii spre scari, sau spre iesiri, toti asistand pasivi si amuzati la buluceala inerenta. \

Alta problema - parcarea. In absenta unor oameni care sa dirijeze cateva sute de masini care vor sa iasa SIMULTAN din parcare, traficul s-a blocat instantaneu, blocaj care a durat circa 20 de minute, pana cand boxele mall-ului anuntau deja ca a fost o alarma falsa. 

In plus, s-a vazut clar lipsa de exercitiu si de disciplina a ploiestenilor. Cei care isi comandasera mancare sau bauturi, la localurile din mall, au protestat vehement, cerandu-si banii inapoi si amenintand ca nu ies din mall daca nu-i primesc.

La fel au facut si cei care au inchiriat patine pe patinoar, sau isi "cumparasera" timp de joaca pe consolele Playstastion.

Nu in ultimul rand, taximetristii s-au comportat execrabil, incercand sa iasa din parcarea AFI pe benzile de intrare si contribuind decisiv la blocarea traficului.

Morala: daca la AFI Ploiesti ar fi avut loc azi un incendiu adevarat, am fi numarat victimele cu sutele, iar pagubele materiale ar fi fost imense chiar si in afara cladirii. Cele cateva sute de masini ar fi fost victime sigure ale unui incendiu, iar pompierii n-ar fi avut cum sa se apropie de cladire, din cauza utilajului inchiriat de AFI si amplasat pe strada Calomfirescu.

VEZI VIDEO SI galeria FOTO

Media

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework