Hotii nu mai au frica - Ploiestiul, jefuit de un simbol

Hotii nu mai au frica - Ploiestiul, jefuit de un simbol

Acum cativa ani, primarul Andrei Volosevici isi lega numele de inca o investitie scumpa: doua fantani arteziene, in forma de sfere, care au costat, atunci, aproape 20.000 de euro. Timpul a trecut, de achizitie nu s-a legat nimeni, iar fantanile, montate pe esplanada din fata Casei Sindicatelor, au intrat in peisajul urban al Ploiestiului. In poza de mai sus le puteti vedea cum aratau in primavara anului 2012 (sursa foto: www.bogdanstoica.ro). 

Asta pana in 2012, cand s-au ars pompele electrice care le alimentau. Fiecare valora 5.000 de euro.

In vara lui 2013, doi tineri au furat si 50 din cele 240 de tije de inox ale fantanilor arteziene. Hotii au fost prinsi, dar prejudiciul, de peste 3.000 de euro, n-a putut fi recuperat.

In martie 2014, furtul s-a repetat. Acum, fantanile nu mai au nici macar o tija de inox. Iar hotii continua sa revina: daca va uitati la galeria foto de mai jos, veti observa ca au inceput sa fure, una cate una, tijele de inox de la cele patru balustrade care leaga trotuarul de esplanada. 

Probabil  vor urma arbustii, bancile, copacii, si, de ce nu, pavajul. Pe esplanada, totul e scump, investitia a costat doua sute de mii de euro. 

Primaria Ploiesti a facut plangere la Politie. Un lucru e sigur: anul asta, n-o sa avem arteziene in forma de sfera.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework