Vizita misterioasa a unor militari AMERICANI in Ploiesti - GALERIE FOTO

Vizita misterioasa a unor militari AMERICANI in Ploiesti - GALERIE FOTO

Un grup de militari americani a vizitat azi Ploiestiul. Grupul, din care facea parte cel putin un pilot american al USAFE (United States Air Force Europe) a stationat zece minute in centrul orasului. Pilotul a fotografiat fantana arteziana, apoi, la indicatiile unui militar roman care a schitat cateva miscari de box, pub-ul lui Leonard Doroftei. Cateva minute dupa aceea, s-a lasat fotografiat de un alt soldat american pe banca lui IL Caragiale, din fata Casei Albe. Interpelat asupra prezentei in Ploiesti, grupul de militari a refuzat dialogul si s-a indreptat spre un microbuz inmatriculat de MApN, si a plecat in tromba. 

Prefectura Prahova nu stie nimic despre prezenta militarilor americani in Ploiesti. Nici Primaria. Cel mai probabil, un ofiter de rang inalt al fortelor aeriene americane, prezent in Romania din cauza crizei din Ucraina, si cu ceva timp liber, deci nu intr-o vizita scurta, a vrut sa viziteze orasul bombardat de americani in al doilea razboi mondial.

Operațiunea Tidal Wave a fost un bombardament aerian al Statelor Unite asupra rafinăriilor germane de la Ploiești, in 1 august 1943. În misiune au zburat 177 bombardiere grele B-24 Liberator pornind de la Benghazi, Libia, care au atacat rafinăriile de la altitudine joasă cu pierderea a 53 de avioane, 44 în fața anti-aerienei române și germane, 440 de soldați americani au fost uciși în luptă, iar 220 au fost capturați. Rezultatul bombardamentului a fost "nici o reducere a producției de petrol înregistrată", deci, misiunea a eșuat. Cinci piloți au primit Medalia de Onoare, trei postum, cele mai multe medalii decernate vreodată pentru o singură misiune de către Forțele Aeriene Americane. Aceasta misiune a fost cea mai mare pierdere înregistrată vreodată de aviația Statelor Unite ale Americii într-o singură misiune, și una dintre cele mai costisitoare misiune din istoria aviației Statelor Unite ale Americii, mai târziu americanii numind această zi „Sâmbăta Neagră”. 

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO cu americanii

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework