Rosal a inceput deszapezirea Ploiestiului - Luni s-a circulat bine

Rosal a inceput deszapezirea Ploiestiului - Luni s-a circulat bine

Rosal Ploiesti a inceput deszapezirea orasului inca de duminica, 3 ianuarie. Pana luni dimineata, Rosal a actionat in cadrul comandamentului pentru deszapezire cu doua incarcatoare frontale, 22 utilaje cu lama si sararita, utilizand o cantitate de 580 tone material antiderapant. In prezent se actioneaza cu material antiderapant pe trotuare, pe strazile si aleile din cartiere, muncitorii indepartand zapada din statiile de autobus/tramvaie si trecerile de pietoni. Aproximativ 190 de muncitori au fost mobilizati pentru aceasta actiune.

Rosal Ploiesti a prezentat inca din octombrie, utilajele cu care o sa asigure deszapezirea Ploiestiului in iarna 2015-2016. Prezentarea a avut loc la garajul Rosal, din cartierul Bereasca, de pe strada  Margaritarului nr 2. Tot aici este ca in fiecare iarna, si depozitul de materiale antiderapante. 

VEZI MAI JOS O GALERIE FOTO CU UTILAJELE ROSAL.

Si RASP a comunicat informatii privind deszapezirea. "La nivelul municipiului Ploiești, s-au efectuat în data de 03 ianuarie 2016, începând cu ora 17.40, acțiuni de combatere a zăpezii, operatorul de salubritate intervenind cu 10 utilaje cu sărăriță și aproximativ 50 tone amestec material antiderapant pe podurile, pantele și artere principalele. De asemenea, în cursul nopții de 03 spre 04 ianuarie 2016, s-a intervenit în continuare cu 20 utilaje cu sărăriță și lame, respectiv 2 utilaje cu sărăriță și aproximativ 530 tone amestec material antiderapant pe podurile, pantele, arterele principale și arterele secundare din municipiul Ploiești. Totodată, în cursul zilei de 04 ianuarie 2016, s-a continuat activitatea de deszăpezire începută în data de 03 ianuarie a.c.. Astfel, până la orele 15.00, se acționase cu 24 de utilaje cu sărăriță, lame și aproximativ 250 de tone de amestec material antiderapant pe podurile - Sud, DN72, Itau, Fero 1 ,2 -, pantele - Șoseaua Nordului, Andrei Mureșanu, Cameliei, Deltei, Depoului -, arterele principale – Axa Nord – Sud, Centru Civic, Șoseaua Nordului, Șoseaua Vestului, Ghe. Gr. Cantacuzino, Mărășești, Domnișori, Mihai Bravu, Rudului, Bobâlna, Văleni, Găgeni, Transilvaniei, Democrației, Lupeni, Ghe. Doja, Ștandului, Poștei, etc. și arterele secundare – străzile din cartierele: Nord, Cina, Ghe. Doja, Mihai Bravu, Republicii, Bereasca, Cantacuzino, Ienăchiță Văcărescu, Malu Roșu, Vest 2, Vest 2, 9 Mai, Eroilor, Petrolului, etc".

Cat e amenda daca nu-ti cureti trotuarul de gheata sau zapada

Primăria municipiului Ploiești le reamintește ploieștenilor, persoane fizice și juridice, că au obligația de a înlătura zăpada, gheața sau poleiul de pe trotuarele din dreptul locuințelor sau sediilor firmelor, în vederea asigurării deplasării în condiții adecvate, dar și pentru a se evita aplicarea de amenzi contravenționale. Astfel, în conformitate cu H.C.L. nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Ploiești,  “neefectuarea sau efectuarea necorespunzătoare de către persoanele fizice sau juridice a operațiilor de menținere a curățeniei, înlăturare a zăpezii, gheții sau poleiului, a trotuarelor și rigolelor (inclusiv a grătarelor gurilor pluviale), din dreptul locuințelor sau sediilor” constituie contravenție, iar sancțiunile ce pot fi aplicate de Poliția Locală Ploiești  sunt cuprinse între 500 și 1500 de lei pentru persoanele fizice și între 1000 și 2500 de lei pentru persoanele juridice.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework